Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις το «σφυροκόπημα» των περιοχών της Λωρίδας της Γάζας.

Στον απόηχο των σαββατιάτικων δηλώσεων του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η δράση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα δεν θα σταματήσει, ακόμα κι αν καταστραφούν όλες οι υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς, ένα σχολείο του ΟΗΕ έγινε και πάλι στόχος αεροπορικής επίθεσης, το πρωί της Κυριακής, προκαλώντας νέα αιματοχυσία.

 

\"\"

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων, η νέα πυραυλική επίθεση σε σχολειο του ΟΗΕ στην περιοχή της Ράφα είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 30.

\"\"

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από ισραηλινό αεροσκάφος έπληξε την πύλη του εν λόγω σχολείου των Ηνωμένων Εθνών στη Ράφα, την ώρα που οι συγκρούσεις μαίνονταν στην περιοχή. Σε αυτό το σχολείο, μάλιστα, έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 3.000 Παλαιστίνιοι, προσπαθώντας να σώσουν τις ζωές τους.

 

\"\"

Πλέον, οι νεκροί Παλαιστίνιοι, από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα, φτάνουν τους 1.700, καθώς άλλοι 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πρωί της Κυριακής σε σειρά επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Από την άλλη πλευρά, 64 είναι οι Ισραηλινοί στρατιώτες που έπεσαν νεκροί, ενώ την ίδια τύχη είχαν άλλοι τρεις Ισραηλινοί πολίτες, από οβίδες της Χαμάς.

\"\"

Οπως είναι φυσικό, οι ελπίδες για την επίτευξη μιας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός «σβήνουν» σταδιακά, αν και μια αντιπροσωπεία της Χαμάς έφτασε την Κυριακή στο Κάιρο, προκειμένου να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες υπό τη διαμεσολάβηση της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

\"\"

Το Ισραήλ, πάντως, είχε φροντίσει από το Σάββατο να διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να στείλει διαπραγματευτές στο Κάιρο, κατηγορώντας τη Χαμάς για εμπαιγμό…

\"\"
\"\"

\"\"

\"\"

 

\"\"

Spiegel: Το Ισραήλ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Κέρι

Την αποκάλυψη οτι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ χώρας παρακολουθούσαν για ένα διάστημα τις τηλεφωνικές συνομιλίες του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κέρι, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους πέρυσι, κάνει σήμερα το περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο πηγές των μυστικών υπηρεσιών.

Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, οι οποίες τελικά κατέρρευσαν τον Απρίλιο, ο Κέρι συνομιλούσε με πολλούς αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τις πηγές του περιοδικού, όχι μόνο από ασφαλείς τηλεφωνικές γραμμές, αλλά και από απλά δορυφορικά τηλέφωνα τα οποία παρακολουθούνται εύκολα.

Τις συνομιλίες αυτές παρακολουθούσαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες αλλά και οι υπηρεσίες τουλάχιστον μιας ακόμα χώρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές του Spiegel, και το Ισραήλ «χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που είχε συλλέξει με αυτό τον τρόπο στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook