Ανακοίνωση για το θέμα του ρωσικού τουριστικού γραφείου που χρεοκόπησε (Labirint travel), εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί \”με πολύ προσοχή και τη δέουσα σοβαρότητα τις εξελίξεις αναφορικά με το τουριστικό πρακτορείο από τη Ρωσία\”.

\”Συνεργαζόμαστε στενά, μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών, με τις Ρωσικές αρχές και βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου\”, τονίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το newmoney, ενώ σημειώνεται ότι \”υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων πλευρών\”.

\”Από την πλευρά μας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού.

Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της\”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η χρεοκοπία του ρωσικού τουριστικού γραφείου,  είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να μην έρθουν οι νέοι τουρίστες, αλλά να έχουν μείνει αυτοί τη στιγμή στους προορισμούς που πέρασαν τις διακοπές τους, τουρίστες που σήμερα έπρεπε να επιστρέψουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η \”μπάλα\” της διακοπής των πτήσεων έχει πάρει και πολλούς μικρούς αξιόπιστους ρωσικούς tour operators, οι οποίοι είχαν αγοράσει θέσεις στις πτήσεις αυτές, και οι πελάτες τους έχουν μείνει στα ρωσικά αεροδρόμια χάνοντας τις διακοπές τους.

Στο Ηράκλειο τουρίστες έχουν μετακινηθεί σε ξενοδοχεία και αναμένουν τις εξελίξεις, οι οποίες δυστυχώς μόνο προς το χειρότερο μπορεί να είναι.

Οι εξελίξεις αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά και την Κρήτη, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθει οι πρώτες ακυρώσεις πτήσεων με Ρώσους τουρίστες.

Η είδηση \”βόμβα\” της χρεοκοπίας του Ρωσικού tour operator έγινε γνωστή το Σάββατο το πρωί ενώ τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να αποτυπωθούν με ασφάλεια οι ακριβείς επιπτώσεις στο τουρισμό για το υπόλοιπο της περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook