Θλιβερή κατάληξη φαίνεται πως είχαν τουλάχιστον 357 άνθρωποι, εξαιτίας ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε την Κυριακή σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας.

Ειδικότερα, ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε την Κυριακή σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 34 νεκρούς και 100 τραυματίες. Ο απολογισμός αυτός, ωστόσο, έμελλε να είναι μόνο η αρχή...

Όπως μετέδωσε στη συνέχεια το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Xinhua, καθώς και η κινεζική τηλεραση, οι νεκροί είναι «τουλάχιστον 357», ενώ οι τραυματίες φτάνουν στους 1.500. Στους 180 υπολογίζεται ότι ανέρχονται οι αγνοούμενοι.

Οι Αρχές της περιοχής πάντως δεν έχουν βγάλει νεότερη ανακοίνωση για τον αριθμό των νεκρών, μετά την πληροφορία ότι αυτοί ανέρχονται σε 175.

Ταυτόχρονα, 12.000 σπίτια έχουν καταρρεύσει, ενώ άλλα 30.000 έχουν υποστεί μικκρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας) και έγινε κυρίως αισθητός σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό, περίπου 1,5 χιλιόμετρο.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας ανέφερε στον ιστότοπό της ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν, μια ορεινή περιοχή με λίγους κατοίκους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επικοινωνίες στην περιοχή έχουν πληγεί.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός και στις γειτονικές επαρχίες Γκουιζού και Σετσουάν, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα.