Λίγοι μήνες απομένουν μέχρι να ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, καθώς οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου κήρυξαν το πέρας της ανάκρισης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα εισηγηθεί προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εάν οι 78 κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν ή όχι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων θα έχουν οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίοι σε διάστημα δύο μηνών από τη στιγμή που θα παραλάβουν τη πρόταση του κ. Ντογιάκου πρέπει να εκδώσουν το βούλευμά τους για την υπόθεση, το οποίο θα είναι αμετάκλητο.

Στη συνέχεια μένει να προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία θα είναι πριν ή μετά τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι από τους 78 κατηγορουμένους, 30 έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, ενώ και οι 18 βουλευτές που εκλέχθηκαν με την Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζουν το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε αυτή.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται 200 μαρτυρίες, ομολογίες πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, είτε επώνυμες είτε ως προστατευόμενων μαρτύρων και στοιχεία από τα ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα γραφεία και στα σπίτια των κατηγορουμένων.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook