Τελευταία ενημέρωση 14:17

Απόλυτα βέβαιες είναι οι αστυνομικές αρχές για την ταυτότητα της σορού η οποία εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σε απόκρημνη περιοχή της χερσονήσου Ροδωπού στα Χανιά.

Την σορό είδε ένας πολίτης ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για να μαζέψει αλάτι απο τις κοιλότητες βράχων κοντά στην παραλία του Αγίου Παύλου.
Επειδή η σορός είναι σε σήψη και καθώς η χερσόνησος Ροδωπού αποτελεί και προσφιλή τόπο για περιπατητικές διαδρομές, απο την αρχή εξετάστηκε το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον 74χρονο Βρετανό, η τύχη του οποίου αγνοείται απο τις 19 Ιουνίου.
Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου και απο εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και να επαληθευθεί η ταυτότητα του ανθρώπου που άφησε την τελευταία του πνοή στην περιοχή.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες πρόκειται για τον 74χρονο Arthur Jones, ο οποίος είχε εξαφανισθεί απο τις 19 Ιουνίου. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο όπου ήταν η σορός, βρήκαν το διαβατήριο του 74χρονου ενώ και οι γενικότερες περιγραφές καθώς και τα είδη ρουχισμού οδηγούν στον άτυχο αγνοούμενο απο την Ουαλία.

Υπενθυμίζεται πως πολυήμερες έρευνες διασωστών αλλά και συγγενών, καθώς και αστυνομικών απο την Ουαλία της Βρετανίας δεν είχαν φέρει κάποιο αποτέλεσμα, ενώ ο 74χρονος – που αγαπούσε την πεζοπορία – δεν είχε αφήσει την παραμικρή ένδειξη πως μπορεί να επισκέπτετο την περιοχή του Ροδωπού.

Στην φωτογραφία βλέπετε την περιοχή της παραλίας του Αγ.Παύλου στα δυτικά της χερσονήσου όπου βρέθηκε η σορός του 74χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και όλα συνηγορούν στην εκδοχή του δυστυχήματος, ενώ περισσότερα και για τον χρόνο θανάτου, αναμένεται να προκύψουν απο την νεκροψία – νεκροτομή.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook