Στις δέκα το πρωί ξεκινά η νέα επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία που κήρυξε το Ισραήλ. Η κατάπαυση του πυρός από την ισραηλινή πλευρά θα τεθεί σε ισχύ στο μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας, εκτός από την περιοχή ανατολικά της πόλης Ράφα. Εντούτοις, στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός δεχθεί επίθεση θα αντεπιτεθεί.

Η 7ωρη αυτή εκεχειρία θα επιτρέψει την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών, ενώ οι Παλαιστίνιοι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους θα είναι σε θέση να επιστρέψουν σε αυτά και να ψάξουν κάτω από τα συντρίμμια για επιζώντες.

Η εκεχειρία αυτή έρχεται έπειτα από έντονες επικρίσεις που δέχθηκε ο Νετανιάχου για τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν 27. Η έκρηξη έπληξε την είσοδο του σχολείου, το οποίο λειτουργεί ως καταφύγιο για χιλιάδες εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε, ωστόσο, ότι στόχος ήταν τρεις μαχητές οι οποίοι επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα κοντά στο σχολείο. 
Και ενώ η αιματοχυσία συνεχίζεται, η διεθνής κοινότητα παρατηρεί μουδιασμένη τις εξελίξεις. Οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις 8 Ιουλίου, όποτε και ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντρα ανέρχονται στους 1.822. Χιλιάδες είναι οι τραυματίες.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook