Μία ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή χθες το απόγευμα στην πόλη Μίζια της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, ανεβάζοντας σε δύο τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Νωρίτερα χθες, ένας ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του από τον γιο του, αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν εν ώρα καθήκοντος.

Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Τσβέτλιν Γιόβτσεφ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Darik ότι η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί 10 ανθρώπους, ενώ περίπου 500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μετά τις καταρρακτώδεις βροχές το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Δέκα σπίτια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Novinite, έχουν καταρρεύσει, ενώ πολλά ακόμη κτίρια βρίσκονται κάτω από το νερό.

Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να καταγράφουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έφεραν την πλημμύρα, προσπαθώντας παράλληλα να εξομαλύνουν την κατάσταση.

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει σπάσει κανένα από τα φράγματα της περιοχής και πως οι ζημιές προκλήθηκαν από τη μεγάλη ποσότητα νερού που έφεραν οι καταρρακτώδεις βροχές.

Στο μεταξύ, ο απερχόμενος υπουργός Περιβάλλοντος Στάνισλαβ Ατανάσοφ άφησε να εννοηθεί ότι οι τοπικές αρχές δεν έλαβαν τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνταν βάσει των προειδοποιήσεων των μετεωρολόγων.

newsbeast.gr