Με μεγάλη άνοδο, που ξεπερνά το 4%, άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί, ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημειώνει άνοδο 4,49% και διαμορφώνεται στις 1.167,71 μονάδες.
Η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ανεξαρτήτως αιτίας (Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Λιβύη, Πορτογαλία και Αργεντινή λειτούργησαν ταυτόχρονα ανασταλτικά), το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχεται την, εν πολλοίς αναμενόμενη, αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s, σε μια κρίσιμη περίοδο καθώς δοκιμάζονται πλέον σοβαρά κρίσιμα επίπεδα τιμών.
Σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές αγορές, άνοιξαν με περιορισμένα κέρδη, ανακόπτοντας τα πτωτικά σερί της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η προβληματική πορτογαλική Banco Espirito Santo αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για την υγεία του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης. 
Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει άνοδο 0,12 % στις 332,30 μονάδες, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 κερδίζει 0,31%.
Ο γερμανικός DAX κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,04%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,31% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,10%.
Στις αγορές της περιφέρειας, ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,31%, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται 0,47% υψηλότερα και ο πορτογαλικός δείκτης PSI-20 σημειώνει άνοδο 0,12%.
Ο βουλγαρικός Sofix βρίσκεται αμετάβλητος ενώ ο ρωσικός MICEX ενισχύεται 0,63% .

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook