Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. αποφασίστηκε ο περιορισμός της κατανάλωσης νερού για τον μήνα Αύγουστο και η εφαρμογή προγράμματος άρδευσης σε όλους τους καταναλωτές μας λόγω της έντονης λειψυδρίας (μείωση βροχοπτώσεων και πτώση στάθμης υδροφόρου ορίζοντα) που επικρατεί στο Νομό Χανίων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΚ \”το πρόγραμμα άρδευσης θα εφαρμοστεί άμεσα και κάθε φορέας θα το εφαρμόζει στη περιοχή αρμοδιότητας του.
Καλούνται όλοι οι χρήστες να μειώσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση νερού ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.
Για τις περιοχές αρμοδιότητας του Ο.Α.Κ. Α.Ε. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ – ΚΑΜΠΟΥ ΧΑΝΙΩΝ και ΑΓΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ το πρόγραμμα άρδευσης έχει ως εξής:

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ:

Ήδη εφαρμόζεται πρόγραμμα άρδευσης που είναι γνωστό στη περιοχή:

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΣΤΕΡΝΕΣ – ΜΟΥΖΟΥΡΑΣ – ΠΑΖΙΝΟΣ – ΜΑΡΑΘΙ – ΚΑΛΟΡΟΥΜΑ ΧΟΡΔΑΚΙ

ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΑ – ΚΑΜΠΑΝΙ – ΑΓ. ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ – ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ – ΧΩΡΑΦΑΚΙΑ – ΣΤΑΥΡΟΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΜΠΟΥ ΧΑΝΙΩΝ:

O Ο.Α.Κ. Α.Ε. θα παρέχει νερό κάθε δεύτερη ημέρα από της 08.00 το πρωί έως στις 07.00 το βράδυ όπως παρακάτω:

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΕΡΒΟΛΙΑ – ΠΥΡΓΟΣ

ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ

ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
Οι υπόλοιπες περιοχές του Κάμπου Χανίων (Τσικαλαριά – Νεροκούρου – Μουρνιές κ.λπ.) θα εξυπηρετούνται από τις τοπικές Γεωτρήσεις που ενεργοποιήθηκαν άμεσα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΑΣ – ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ – ΥΨΗΛΗ ΖΩΝΗ:

Οι ποσότητες του νερού που δίδονται είναι μειωμένες σε σύγκριση με την προηγουμένη χρονιά και οι φορείς διαχείρισης της περιοχής (ΤΟΕΒ ΑΓΙΑΣ – ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ και ΤΟΕΒ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑ) με δική τους απόφαση εφαρμόζουν το δικό τους πρόγραμμα άρδευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook