Από τη Νέα Υόρκη ως το Λονδίνο και από το Παρίσι ως τη Μπανγκόκ, η Telegraph μας ταξιδεύει σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, που εκτός από γευστικά πιάτα προσφέρουν και μαγευτική θέα!

360 Restaurant, CN Tower, Τορόντο

\"\"

Στον πύργο CN του Τορόντο, το εστιατόριο 360 δεσπόζει στα 351 μέτρα πάνω από την πόλη, προσφέροντας μια μαγευτική θέα, ενώ κάποιες φορές μοιάζει να ίπταται ακόμα και πάνω από τα σύννεφα.

Sirocco, State Tower, Μπανγκόκ

\"\"

Στον 63ο όροφο του State Tower στην Μπανγκόκ,το Sirocco είναι το εστιατόριο – κόσμημα του ξενοδοχείου Lebua. Οι επισκέπτες του, εκτός από τη θέα που κόβει την ανάσα, απολαμβάνουν gourmet πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα, υπό τους ήχους ζωντανής τζαζ μουσικής.

Georges, Centre Pompidou, Παρίσι

\"\"

Στην κορυφή του διάσημου Κέντρου Pompidou, το φουτουριστικό εστιατόριο Georges προσελκύει το μοντέρνο κοινό του τόσο για τη μοναδική θέα στην πόλη του Παρισιού, όσο και για τις κοσμοπολίτικες γεύσεις του. Οι περισσότεροι το επισκέπτονται τα βράδια, όταν οι DJs δημιουργούν με τις μουσικές τους επιλογές μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια με εκλεκτή κουζίνα στο Παρίσι.

Ristorante Aroma, Hotel Palazzo Manfredi, Ρώμη

\"\"

Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Palazzo Manfredi, το εστιατόριο Aroma προσφέρει γαστριμαργικές εκπλήξεις και μια από τις καλύτερες οπτικές γωνίες του περίφημου Κολοσσαίου της Ρώμης, αλλά και πολλών ακόμα ιστορικών μνημείων της πόλης. Μπορεί το χειμώνα να καλύπτεται από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, το καλοκαίρι, όμως το δείπνο σερβίρεται κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αιώνιας Πόλης.

China Grill, Park Hyatt Beijing, Πεκίνο

\"\"

Στον 66ο όροφο του ξενοδοχείου Park Hyatt Beijing, China Grill σερβίρει διεθνή κουζίνα και προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στην εντυπωσιακή μητρόπολη.

Asiate, Mandarin Oriental New York, Νέα Υόρκη

\"\"

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του ξενοδοχείου Mandarin Oriental New York, το Asiate καταλαμβάνει τον 35ο όροφο του πύργου Time Warner Center και αν και δεν βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, η θέα στο Central Park είναι υπέροχη.

Le Jules Verne, Πύργος του Άιφελ, Παρίσι

\"\"

Αποτίοντας φόρο τιμής σε έναν από τους διάσημους Γάλλους μυθιστοριογράφους, τον Ιούλιο Βερν, το ομώνυμο εστιατόριο είναι τοποθετημένο όχι στη κορυφή, αλλά σε ύψος 122 μέτρα στις εγκαταστάσεις του Πύργου του Άιφελ. Αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια στο Παρίσι, αφού το μενού του έχει επιμεληθεί ο περίφημος σεφ Alain Ducasse, προσφέροντας μια σύγχρονη εκδοχή σε κλασικές γεύσεις.

Windows, Sheraton on the Falls Hotel, Καταρράκτες του Νιαγάρα

\"\"

Στο 14ο όροφο του ξενοδοχείου Sheraton on the Falls, το εστιατόριο Windows με την υπογραφή του Jamie Kennedy βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση πάνω από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα. Ένας από τους πιο διάσημους σεφ του Καναδά, ο Kennedy προσφέρει ένα μενού με πιάτα φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα, παίρνοντας έμπνευση από το εντυπωσιακό τοπίο που τον περιβάλλει.

Galvin at Windows, Hilton on Park Lane, Λονδίνο

\"\"

Το Λονδίνο έχει φιλοξενήσει μερικές από τις πιο κορυφαίες γαστρονομικές αφίξεις, με μόνο τον διάσημο πύργο Shard να διαθέτει τέσσερα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Το Galvin at Windows, στον 28ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton on Park Lane προσφέρει πιάτα της γαλλικής κουζίνας με τη θέα από το Hyde Park ως τους ουρανοξύστες της πόλης να κλέβει τις εντυπώσεις.

Le Loft, Sofitel Stephansdom, Βιέννη

\"\"

Καταλαμβάνοντας τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Sofitel Stephansdom της Βιέννης , εστιατόριο Le Loft σχεδιάστηκε από τον Jean Nouvel και προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μενού, που συνδυάζει γαλλικές και αυστριακές γεύσεις, αλλά και την καλύτερη θέα στην πόλη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook