Η φονική σύγκρουση Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα αποτέλεσε πηγή... έμπνευσης για κάποιους, οι οποίοι πιστεύοντας ότι διαθέτουν χιούμορ, έφτιαξαν σχετικά παιχνίδια για χρήστες Android τα οποία κανείς μπορούσε να τα κατεβάσει μέσω Google Store.

Όπως είναι φυσικό, και τα δύο παιχνίδια προκάλεσαν κατακραυγή στα social media και έτσι η Google ανακοίνωσε την απόσυρσή τους από το Store της.

Το πρώτο παιχνίδι ονομαζόταν «Bomb Gaza» και φορτώθηκε στο Google Play στις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η εφαρμογή είχε κατέβει πάνω από 1.000 φορές πριν να απομακρυνθεί τη Δευτέρα. Αν και δεν είναι πλέον διαθέσιμο, υπάρχουν πολλά screenshots που δείχνουν ότι οι παίκτες έπρεπε να ρίξουν βόμβες στη Γάζα, προκειμένου να χτυπήσουν τους μαχητές, παρόλο που στις εικόνες δεν φαίνονται άμαχοι στους δρόμους.

Το δεύτερο είχε τίτλο «Gaza Assault: Code Red» και ανέβηκε στις 17 Ιουλίου. Οι παίκτες και σε αυτό έπρεπε να χρησιμοποιούν βόμβες για να καταστρέψουν τα τρομοκρατικά κύτταρα, ενώ και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι άμαχοι δεν φαίνονται πουθενά.

newsbeast.gr