Υπεγράφη, στο Δημαρχείο Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας η σύμβαση για την κατασκευή του έργου \’\’ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΘΕΡΙΣΟΥ\’\’ .

Το έργο είναι προϋπολογισμού 245.000,00€, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και η εκτέλεση του έχει ορισθεί σε οκτώ (8) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το ευρύτερο έργο αφορά ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου Δήμου Χανίων, για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Άξονα 7 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης» και στο Κ.Θ.Π. 61 «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική και Αγροτική Αναγέννηση» του ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Στόχος της μελέτης ανάπλασης είναι η αναβάθμιση της εικόνας της καρδιάς της τοπικής κοινότητας του Θερίσου, με τη χρήση φυσικών υλικών και βελτίωση της ασφάλειας των κατασκευών.
“Πρόκειται για ένα κομμάτι ενός έργου, που μόλις ολοκληρωθεί στο σύνολό του θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Δημοτικής Ενότητας Θερίσσου γιατί είναι δεδομένο ότι η ανάπτυξη και ιδιαίτερα η τουριστική ανάπτυξη βασίζεται σε εύθραυστες πηγές όπως το περιβάλλον και ο πολιτισμός, με αποτέλεσμα από τη μία να συνεισφέρει στην οικονομική άνθηση μιας περιοχής, αφετέρου να αποτελεί τον κύριο παράγοντα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και κοινωνικής δυσλειτουργίας,

Σκοπός του βιώσιμου τουρισμού που ο Δήμος Χανίων επιδιώκει είναι:

• Η ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος ως πόρου με εξαιρετική σημασία, στο οποίο έμμεσα ή άμεσα, βασίζονται όλες οι τουριστικές δραστηριότητες.
• Η υιοθέτηση των αρχών της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
• Η συνειδητοποίηση του καθοριστικού ρόλου που παίζουν ο σχεδιασμός, η οργάνωση, ο προγραμματισμός και η διαχείριση, στην αναζήτηση προτύπων βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης
• Η χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων, εργαλείων και πολιτικών τα οποία θα μπορέσουν να συμβάλλουν στο σχεδιασμό και στη διαχείριση μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.” ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

“ Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης προσπαθήσαμε να λύσουμε τα προβλήματα της οδοποιίας τα οποία είναι απαραίτητο να λυθούν ειδικά σε μια περιοχή η οποία αναπτύσσετε τουριστικά ταχύτατα” ανέφερε η Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδια για τεχνικά θέματα, Νάνσυ Αγγελάκη

“ Περιμένουμε εναγωνίως, όλη η τοπική κοινωνία του Θερίσου, την ολοκλήρωση της ανάπλασης” ανέφερε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θερίσου Αθανάσιος Φυτουράκης
Κατά δήλωση του αναδόχου τα έργα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook