Με τη συμμετοχή κορυφαίων γλυπτών από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Κόστα Ρίκα, συνεχίζεται το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής με τίτλο «Σμιλεύοντας το Μαλεβίζι», στο Φόδελε. Κάτω από τα πλατάνια, σ’ ένα πανέμορφο και ειδυλλιακό τοπίο, υπό τον συντονισμό του Κώστα Παγωμένου και με τη βοήθεια της Νικολέττας Παπανικολάου και του Μιχάλη Βουζουνεράκη, οι γλύπτες Pablo Tardaguila, Gabriel Grama, Μιχάλης Βουζουνεράκης, Κων/νος Δούσης, Ulises Jimenez Ombregon, Θάνος Καρώνης και Sestilio Burattini δημιουργούν μοναδικά έργα τέχνης.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης επισκέφτηκε το χώρο του Συμποσίου, συνομίλησε με τους καλλιτέχνες και σε δηλώσεις του τόνισε: «Είμαι αληθινά υπερήφανος ως δήμαρχος, που φιλοξενούμε στον τόπο μας τόσο σπουδαίους γλύπτες. Αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τον χώρο όπου δημιουργούν και να παρακολουθήσει βήμα προς βήμα το πώς μεταμορφώνουν την άγρια Κρητική πέτρα, σε έργο τέχνης.

Προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον συντονιστή του συμποσίου Κώστα Παγωμένο, όλους τους γλύπτες, τους χορηγούς του Συμποσίου, τον πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΜ Γ. Αεράκη και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Γ. Φακουκάκη, τα μέλη του Συμβουλίου αλλά και τους κατοίκους του Φόδελε, που αγκάλιασαν το Συμπόσιο και βοήθησαν τους καλλιτέχνες στο δύσκολο έργο τους».

Οι εργασίες του Συμποσίου Γλυπτικής συνεχίζονται μέχρι την Πέμπτη 7 Αυγούστου, ημέρα λήξης του Φεστιβάλ «Ελ Γκρέκο Φόδελε 2014», ενώ τα έργα θα παραμείνουν στο δήμο Μαλεβιζίου, ως δωρεά των καλλιτεχνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook