Τον χώρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας επισκέφτηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης, μαζί με τον Αρχιμουσικό Λεωνίδα Τζωρτζάκη, προκειμένου να παραλάβουν το Νέο Υπερσύχρονο Εξοπλισμό (ηλεκτρονικά μουσικά όργανα, κρουστά, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Διαδραστικός Πίνακας και έπιπλα ) που θα δώσει τη δυνατότητα μουσικής έκφρασης της νεολαίας της πόλης μας μέσα από τη νέα μουσική δομή της πόλης την «ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΕΩΝ» .

Πρόκειται για μουσικά όργανα με τα οποία μπορούν να υποστηριχθούν μουσικά σύνολα, διαφόρων ειδών μουσικής όπως :

-σύγχρονη μουσική,
-μουσική jazz,
-κλασσική ορχήστρα (σύνολα μουσικής δωματίου, ορχήστρα εγχόρδων,
μεικτά σύνολα, χορωδίες, σόλο φωνή κ.α.)
-παραδοσιακή μουσική, και
-ορχήστρα με χορωδία ή σόλο κλπ.

Το έργο που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πιο ολοκληρωμένες προμήθειες μουσικών οργάνων που πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου είναι συνολικού προϋπολογισμού συμβάσεων 109.672,26 € και χρηματοδοτείτε από το ΕΣΠΑ.

Στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και η επίπλωση των χώρων της φιλαρμονικής (έπιπλα και ηλεκτρονικός εξοπλισμός) που στόχο έχει να δημιουργηθεί ένας λειτουργικός χώρος που θα μπορεί να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της Φιλαρμονικής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ : ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Είναι σημαντικό επίσης να τονισθεί ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Ηρακλείου θα έχει τη δυνατότητα Ψηφιακής Επεξεργασίας του πλούσιου μουσικού υλικού (παρτιτούρες) που έχει η Φιλαρμονική στη διάθεσή της και θα προσφέρει υψηλού επιπέδου ψηφιακή - θεωρητική κατάρτιση στους μουσικούς- μέλη της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου και της «Ορχήστρας Νέων» με την εγκατάσταση σύγχρονου διαδραστικού πίνακα και τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών