Σημαδιακή χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την ημέρα γέννησης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αναφερόμενη και στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος, η πρώην υπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα εδώ στο ΟΑΚΑ γεννιέται και επίσημα η Δημοκρατική Συμμαχία. Μια σημαδιακή μέρα για την Ελλάδα. Μέρα που μπήκε οριστικά τέλος στο κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Μέρα που επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη είπε: «Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και να σταθεί στα πόδια. 
» Αλλά αν πιστεύετε ότι θα βρείτε την Ελλάδα ως άλλοθι για να υποστηρίξετε αντιευρωπαϊκές λογικές, αν ξεχάσετε ότι βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οράματος είναι και η αλληλεγγύη, τότε η πολιτική αυτή γρήγορα θα γίνει μπούμερανγκ και θα κτυπήσει και την οικονομία σας και τους λαούς σας.»
Και συμπλήρωσε: «Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον πατριωτισμό της δικής μας εποχής. Και πατριωτισμός της δικής μας εποχής είναι η ανατροπή στην πράξη αυτής της εικόνας ντροπής που δεν αξίζει στην πατρίδα μας και σε όσους αγωνίσθηκαν για αυτή».
Μετά την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, στελέχη του κόμματος δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους καθώς εκτιμούν ότι εκτός των 1.350 συνέδρων, το «παρών» έδωσαν περίπου 4.000 πολίτες, παρά, όπως επεσήμαιναν, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατά τις ώρες πρόσβασης στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Απουσίασαν ΝΔ και ΚΚΕ 

Το συνέδριο ξεκίνησε με εισήγηση του ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη.
Το κυβερνών κόμμα εκπροσώπησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, τον ΛΑΟΣ ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Αϊβαλιώτης, τη Δημοκρατική Αριστερά ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, τη «Δράση» ο Στέφανος Μάνος και το Άρμα Πολιτών ο Γιάννης Δημαράς.
Παρόντες επίσης οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο πρόεδρος του «forum για την Ελλάδα» Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Η ΝΔ και το ΚΚΕ δεν εκπροσωπήθηκαν. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι παρών ήταν ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, παρουσία που ερμηνεύεται από στελέχη της ΔΗ.ΣΥΜ. ως κίνηση προσχώρησης στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, δεδομένου ότι -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Δημοτικής Αυτοδιοίκησης στην αρμόδια γραμματεία της ΝΔ. 
(in.gr) 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook