Εφαρμόζεται άμεσα η εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με την παρέμβασή του για τα προβλήματα που προέκυψαν από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.
Έτσι, όπως ανέφερε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε 4.000 οικισμούς που βρίσκονται εκτός αντικειμενικής αποτίμησης αξιών, θα επανέλθει η αποτίμηση των αξιών αυτών στα περσινά επίπεδα.
Ακόμη, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ανακοίνωσε την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για 400.000 επιχειρήσεις.
Οι επιχειρήσεις αυτές που θα υπαχθούν σε αυτό το καθεστώς θα είναι εκείνες που έχουν δηλώσει ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ. 
Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα γίνουν ανταγωνιστικότερες, ενώ παράλληλα θα απελευθερωθεί ανθρώπινο δυναμικό στις εφορίες, ώστε οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών να στραφούν προς τις μεγάλες επιχειρήσεις. 
Η υπαγωγή σε αυτό το καθεστώς θα είναι προαιρετική, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, και συμπλήρωσε πως η διάταξη δεν είναι κάτι ξένο στην ΕΕ.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook