Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας συνέλαβε πέντε έφηβους στο Σίδνεϊ ύστερα από καταγγελία ομάδας μαθητών εβραϊκής καταγωγής ότι προπηλακίστηκαν με αντισημιτικούς χαρακτηρισμούς και δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έφηβοι επιβιβάστηκαν χθες το απόγευμα σε λεωφορείο γεμάτο μαθητές, ηλικίας από πέντε έως 12 ετών, και άρχισαν να τους απειλούν και να τους προπηλακίζουν.
Η Τζάκι Μπλάκμπερν, μητέρα τριών από τα παιδιά, δήλωσε στην Daily Telegraph ότι οι κόρες της τής τηλεφώνησαν και της είπαν \”Μαμά βοήθησέ μας, οκτώ μεθυσμένοι άνδρες μόλις επιβιβάστηκαν στο σχολικό μας\”. Η ίδια σχολίασε ότι \”ο οδηγός άνοιξε τις πόρτες στους περίεργους αυτούς ανθρώπους και τους επέτρεψε να βασανίσουν τα παιδιά\”.
\”Φώναζαν \’Χάιλ Χίτλερ\’, \’Σκοτώστε τους Εβραίους\’, \’Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να σας σκοτώσουν Εβραίοι\’, ΄Θα σας κόψουμε τον λαιμό\’. Πολύ άσχημα αντισημιτικά σχόλια\”, είπε η Μπλάκμπερν.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι πέντε αγόρια ηλικίας από 15 ως 17 ετών συνελήφθησαν σήμερα και οδηγήθηκαν στο τμήμα. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα και παρελήφθησαν από τους γονείς τους, ενώ διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.
Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στα σχολεία όπου φοιτούν τα θύματα της συγκεκριμένης υπόθεσης και στην είσοδο του κολλεγίου Όρος Σινά στην Μαρούμπρα τοποθετήθηκε ένοπλος φρουρός ασφαλείας, ενώ και τα Moriah College και Emmanuel College τοποθέτησαν στους χώρους της πανεπιστημιούπολης φρουρούς ασφαλείας.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook