Τελευταία ενημέρωση 11:26

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σαρώνουν – στην κυριολεξία – πολλές περιοχές της υπαίθρου στην Κρήτη στο πλαίσιο του εντοπισμού φυτειών κάνναβης.

Οι έλεγχοι τις τελευταίες ημέρες, γίνονται από αέρος με το ειδικό ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. – για τον εντοπισμό των φυτειών κάνναβης – αλλά και από εδάφους τόσο με οχήματα όσο και με πεζά τμήματα.
Ήδη στο Νομό Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου, εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν σχεδόν 1.500 δενδρύλλια κάνναβης σε τρείς φυτείες.

Όπως ανακοινώθηκε απο το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Κρήτης \”εντοπίστηκαν, χθες (06.08.2014) το πρωί, σε δύο διαφορετικές αγροτικές περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, τρεις (3) φυτείες κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια τετρακόσια εβδομήντα (1.470) δενδρύλλια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες (06.08.2014) πρωινές ώρες, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας Κρήτης, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές αγροτικές τοποθεσίες του παραπάνω Δήμου, έξι (6) ειδικά διαμορφωμένοι και περιφραγμένοι χώροι, όπου καλλιεργούντο επιμελώς χίλια τετρακόσια εβδομήντα (1.470) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.\”

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι έρευνες στην ύπαιθρο της Κρήτης και με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί εαν υπάρχουν και άλλες φυτείες κάνναβης.

Ναπολέων Σαραντίδης
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook