Το ενδεχόμενο να δούμε έναν Φερστάπεν ξανά στη Formula1 είναι πιθανό στο προσεχές μέλλον.

Ο λόγος για τον γιο του άλλοτε πιλότου των Benneton, Minardi, Γιος Φερστάπεν, Μαξ. Ο 16χρονος έχει κλέψει ήδη τις εντυπώσεις όχι μόνο στα καρτ, αλλά και στη Formula3, όπου πραγματοποίησε φέτος το ντεμπούτο του.

Μάλιστα, σε 18 αγώνες έχει πανηγυρίσει 7 νίκες, 4 pole position, 1 ταχύτερο γύρο και 9 παρουσίες στο βάθρο, ενώ είναι δεύτερος στη βαθμολογία με 230 βαθμούς. Έτσι, έχει κεντρίσει από τώρα το ενδιαφέρον ομάδων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπου δεν αποκλείεται να τον δούμε σύντομα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το βρετανικό Autosport, ο Μαξ Φερστάπεν βρίσκεται στο στόχαστρο των Mercedes και Red Bull. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο μάνατζερ του νεαρού Ολλανδού, Ρέιμοντ Βερμιούλεν, είχε εμπλακεί σε διάλογο με τον Τότο Βολφ τον περασμένο χειμώνα, ενώ υπήρξε συνάντηση με τον Χέλμουτ Μάρκο το περασμένο Σαββατοκύριακο στο περιθώριο του Γκραν Πρι στην πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας.
«Πολλοί μας πιέζουν, αλλά όχι τον Μαξ. Τον αφήνουμε να συγκεντρωθεί στη Formula3. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω ποια είναι σωστή απόφαση, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Ο Μαξ έχει εντυπωσιάσει πολύ κόσμο. Γνωρίζω ότι ο Χέλμουτ (Μάρκο) έχει ξεκινήσει συζητήσεις από την αρχή της χρονιάς για τον Μαξ.
Το τρένο έρχεται μόνο μια φορά. Είναι καλό για τον Μαξ να τον ρίξουμε στα βαθιά και να τον αφήσουμε να εξελιχθεί, μαθαίνει πολύ γρήγορα. Είναι πολύ ώριμος και πολύ καλός στις προσπεράσεις. Δε θέλω να παίξω παιχνίδια, ειδικά σ\’ αυτόν τον κόσμο που είναι πολύ μικρός. Έχω καλή αίσθηση και για τις δύο πλευρές (Mercedes, Red Bull), όμως το σημαντικό είναι τι είναι καλύτερο για τον Μαξ.
Έχω πολλές άγρυπνες νύχτες φοβούμενος μην κάνω το λάθος», δήλωσε ο Γιος Φερστάπεν στο Autosport. Πάντως, αυτή τη στιγμή ο 16χρονος Μαξ (θα κλείσει τα 17 στις 30 Σεπτεμβρίου) αγωνίζεται με την Van Amersfoort Racing, ομάδα της Volkswagen.
Ωστόσο, το ίδιο δημοσίευμα τονίζει πως θα αγωνιστεί με τη Fortec Motorsport της Mercedes, αν επιλέξει τα «ασημί βέλη», στη Formula Renault 3.5, και ότι θα έχει πολλές επιλογές στα πρωταθλήματα GP2, Formula Renault 3.5, GP3 και Formula3, όπου αγωνίζεται η Carlin της Red Bull, εφόσον προτιμήσει τους «κόκκινους ταύρους». Τέλος, να σημειωθεί ότι υπάρχουν και φήμες για μια θέση στην Toro Rosso από το 2015, αν και θα είναι μόλις 17 ετών.
gazzetta.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook