Στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων ξεκίνησε η λειτουργία του γραφείου στήριξης κτηνοτροφίας που στεγάζεται στο Δημοτικό Κατάστημα στον Πύργο. Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου για την ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα του Δήμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. Μία από τις αρμοδιότητες του γραφείου είναι η διοργάνωση τεσσάρων ίδιων κύκλων σεμιναρίων σε τρία διαφορετικά χωριά του Δήμου.

Την Τρίτη 29 Ιουλίου , 7.00 το απόγευμα, στο πρώην Δημοτικό σχολείο του Αχεντριά, πραγματοποιήθηκε η 1η εκπαίδευση με εισηγητή τον κτηνίατρο Δρ. Αλέκο Στεφανάκη, με θέμα «Συστήματα εκτροφής αιγοπροβάτων , νέα ΚΑΠ». Το σεμινάριο παρακολούθησαν πολλοί κτηνοτρόφοι με αμείωτο ενδιαφέρον, σε όλη την διάρκεια του.

Το σεμινάριο θα επαναληφθεί στις 11/08/2014 στον Πύργο και στις 12/08/2014 στο Μεταξοχώρι.

Το σχέδιο υλοποίησης για την ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα του Δήμου μας, είναι μία ακόμα δράση για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της περιοχή μας, που εκτός από τις εκπαιδεύσεις περιλαμβάνει:

1. Καταγραφή της ακριβούς υφιστάμενης κατάστασης των εκτροφών, μετά από επίσκεψη του κτηνίατρου κου Δρ. Αλέκου Στεφανάκη, σε εκμεταλλεύσεις της περιοχής και αποτύπωση όλων των χαρακτηριστικών.

2. Εντοπισμός των αδυναμιών, προβλημάτων και επιλογή αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης τους.

\”Μέσω αυτής της δράσης στοχεύεται για πρώτη φορά οργανωμένα η στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα του Δήμου μας.

Ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου θα ξεπεράσουν της προσδοκίες μας, και θα βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα της περιοχής μας.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους του Δήμου μας να συμμετάσχουν ενεργά στα εξειδικευμένα σεμινάρια και να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία\” καταλήγει ανακοίνωση του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook