Σήμερα Πέμπτη 7 Αυγούστου αντιπροσωπεία της πλειοψηφίας του Νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρίου αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Παράταξης «ΑΜΑΡΙ, νέα πορεία» κ. Παντελή Μουρτζανό, τον προτεινόμενο Δήμαρχο Αμαρίου κ. Αδάμ Παραδεισανό, και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Μανώλη Καλομενόπουλο και κ. Μανώλη Ψαρουδάκη, παρουσία και του νομικού συμβούλου , επισκέφτηκαν στο Ηράκλειο τα στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης), με θέμα την αναβάθμιση του ΧΥΤΑ ΑΜΑΡΙΟΥ και τα προβλεπόμενα επ’ αυτού του προγραμματισμένα έργα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης \”ΑΜΑΡΙ, νέα πορεία\”

• Η πολύωρη συνάντηση είχε προγραμματιστεί επειδή προέκυψαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα από την ξαφνική σύσκεψη της Δευτέρας 04/08 στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, φώτισε αρκετές πλευρές του περίπλοκου και σοβαρότατου αυτού προβλήματος για το οποίο αβασάνιστα η απερχόμενη Δημοτική Αρχή συμφώνησε και συμφωνεί στην παραχώρηση για 15 χρόνια του χώρου του ΧΥΤΑ στον ΕΣΔΑΚ, συμφωνώντας και με άλλες φωνές…. «γιατί η επένδυση είναι εξαιρετικά επείγουσα, συμφέρουσα και τα χρήματα θα χάνονταν»

Διαπιστώνουμε ότι το θέμα εκτός από την σοβαρότητά του είναι και ιδιαίτερα περίπλοκο από άποψη νομοθετικής κάλυψης αλλά και ότι δεν είναι και τόσο επείγον όσο μας το παρουσιάζουν.

Η μελέτη του έργου είναι έτοιμη παρά την έλλειψη ενημέρωσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Αμαριώτες όλο το προηγούμενο διάστημα, πέραν της συνάντησης της 10/02/2014 στην Αντιπεριφέρεια στην παρουσίαση της μελέτης «Γιδαράκου», για το θέμα αυτό.

Σημειώνουμε επίσης ότι κατά την προεκλογική περίοδο ουδεμία νύξη έγινε από τον συνδυασμό του κ. Σημαντήρα για την παραχώρηση του χώρου του ΧΥΤΑ και της δημιουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας, ούτε για την απεμπλοκή της ΑΜΑΡΙ ΑΕ από το έργο, αλλά δεν υπάρχει καν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρίου για το σκοπό αυτό!!!
Κομβικό σημείο επίσης υπήρξε το ζήτημα των ανταποδοτικών ωφελημάτων για το Δήμο, την ΑΜΑΡΙ ΑΕ, για την περιοχή και τους κατοίκους της, κάτι που δεν έχει διαφανεί ότι έχει γίνει από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ούτε και έχει αποτυπωθεί πουθενά.

Θα συνεχίσουμε τις ενημερωτικές συναντήσεις σε πολιτικό ή άλλο επίπεδο και όλο αυτό το υλικό νομοθετικό, πολιτικό, περιβαλλοντολογικό θα μελετηθεί επισταμένα εκ μέρους μας σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους μας , οπότε και θα καταλήξουμε σε αποφάσεις που θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό με γνώμονα το συμφέρον των Δημοτών του Αμαρίου, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, αλλά και του περιβάλλοντος της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook