Στόχος τρομοκρατικού χτυπήματος ήταν ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη. Την επίθεση σχεδίαζε ένας μουσουλμάνος εξτρεμιστής, που εργαζόταν στον τομέα της ασφάλειας, στο μετρό του Λονδίνου, ο οποίος μάλιστα είχε προειδοποιήσει για το «χτύπημα».

Πίσω από τη σχεδιαζόμενη επίθεση ήταν ο 27χρονος Αφσόρ Αλί, ο οποίος κατηγορείται ότι κατείχε πολλά έγγραφα της αλ Κάιντα, ενώ διέθετε εγχειρίδια για κατασκευή βομβών και εξτρεμιστικό υλικό. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, όπως αναφέρει η Mirror, ο κατηγορούμενος πήρε μαθήματα για τη Τζιχάντ από τον ιεροκήρυκα Ομάρ Μπακρί Μουχάμαντ και ήταν εκπρόσωπος των «Μουσουλμάνων Εναντίον Σταυροφοριών».

Ο ίδιος πάντως αρνείται ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Μπακρί ήταν για τρομοκρατικές ενέργειες και δήλωσε ότι απλά του είχε ζητήσει «διευκρινίσεις» για θέματα πίστης. Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο Αλί είχε αναρτήσει βίντεο στο YouTube, με το ψευδώνυμο Αμπού Ασαντουλάχ, το 2011 με το οποίο προειδοποιούσε όποιον το παρακολουθούσε να μην παραβρεθεί στο βασιλικό γάμο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος επίθεσης. Η δίκη του συνεχίζεται.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook