Η πλήρης υποβάθμιση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στο Νομό Χανίων  και ο κίνδυνος ακόμα και κατάργησής της, επισημαίνεται σε επιστολή με αποδέκτες τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη, το διοικητή της 7η ΥΠΕ κ. Γρηγοράκη, τη δ/νση ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου Χανίων καθώς και τον εθνικό εκπρόσωπο στον παγκόσμιο οργανισμό υγείας για την ψυχική υγεία.

Την ώρα που οι αυτοκτονίες και τα περιστατικά κατάθλιψης παρουσιάζουν έξαρση και δομές που υποστηρίζουν την ψυχική υγεία, είναι απαραίτητες όσο ποτέ, η παρεμπόδιση της λειτουργίας τους, μπορεί να αποδειχτεί έως και μοιραία.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αν αναλογιστούμε πόσα άτομα βρίσκουν καταφύγιο στην Μονάδα και λαμβάνουν καθημερινή υποστήριξη. Η κατάργηση ή ακόμα και η υποβάθμισή της, μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για τους ψυχικά πάσχοντες και τις οικογένειές τους.

\”Σας καθιστούμε υπεύθυνους σε περίπτωση υποτροπής ασθενών (που θα οδηγήσει σε αυτοκτονία ή επιθετική συμπεριφορά\”, καταλήγει η επιστολή, θέλοντας να δείξει, χωρίς υπερβολή, ότι η απουσία στήριξης σε άτομα που έχουν ανάγκη ψυχιατρικής – ιατρικής φροντίδας, ισοδυναμεί με εγκληματική αμέλεια.

Δείτε την επιστολή με την οποία εκφράζεται η αγωνία για το μέλλον της μονάδας και κατ\’επέκταση δεκάδων ανθρώπων που πασχουν και χρειάζονται στήριξη.

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook