Μια αμφιλεγόμενη φωτογραφία που χρησιμοποίησε η φίρμα αμερικανικών ρούχων «American Apparel» για την τελευταία της καμπάνια ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων και χαρακτηρίστηκε ως «σεξιστική» από μεγάλο μέρος των χρηστών του Διαδικτύου.

Με εκφράσεις όπως «τροφοδοτεί φαντασιώσεις τύπου Λολίτα» το κοινό μάλλον απέρριψε τις φωτογραφίες των μοντέλων με τα σούπερ μίνι, οι οποίες μάλιστα αφορούν στην φθινοπωρινή κολεξιόν και έχουν ως τίτλο «Back to School», δηλαδή «Επιστροφή στο Σχολείο». 

\"\"

Η επίμαχη φωτογραφία ανέβηκε στο Instagram της εταιρίας και στη συνέχεια στην ιστοσελίδα της. Δείχνει μια κοπέλα με μια καρό πράσινη φούστα να σκύβει σε ένα παράθυρο αυτοκινήτο, ενώ φαίνεται το εσώρουχό της. 

\"\"

Λίγο αργότερα η εταιρία την απέσυρε, όμως μέχρι τότε είχε κυκλοφορήσει σε όλα τα social media, προκαλώντας χιλιάδες αρνητικά σχόλια. 

\"\"

Η γνωστή στις ΗΠΑ blogger Emilie σχολίασε: «Πραγματικά αμφιβάλω αν υπάρχει έστω ένα σχολείο που μπορεί μια μαθήτρια να φορέσει αυτή τη φούστα». «Η διαφήμιση αυτή μειώνει τις γυναίκες καθώς προωθεί την ιδέα πως μοναδικός σκοπός των γυναικών είναι να αρέσουν στους άντρες», συνέχισε. 

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook