Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα η σύντομη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία είχε επισήμως στην ατζέντα την επιλογή των αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 24λεπτη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες στους υπουργούς ώστε στις ολιγοήμερες διακοπές τους να μην υπάρξει χαλάρωση του κυβερνητικού έργου, ενώ για τα νέα πρόσωπα στην ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων ζήτησε να τηρηθεί απολύτως η επετηρίδα.

«Η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι επειδή όλοι έχουν ανάγκη από ξεκούραση μπορούν να φύγουν για λίγες ημέρες αλλά θα ενημερώσουν τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Φώτη Καημενάκη για το πόσες ημέρες θα λείπουν και πού θα βρίσκονται, ενώ θα έχουν εξασφαλίσει ότι τα υπουργεία θα λειτουργούν κανονικά με τους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς.

Σε ό,τι αφορά τα νέα πρόσωπα στην ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων, νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ορίστηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Αθανάσιος Κουτρουμάνος, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Νίκος Αγγελάρας και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μιχάλης Ζυμής.

Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου ορίστηκαν οι Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλης Παναγιώτης Ρουμπής. Αντιπρόεδροι Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Άννα Λιγομένου.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook