Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα τους νέους προέδρους του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέλεξε την Πέμπτη, με ομόφωνη απόφασή του, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Οι προαγωγές στη Δικαιοσύνη έγιναν με βάση την επετηρίδα.

Συγκεκριμένα, για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο αντιπρόεδρος ΑΠ Αθανάσιος Κουτρομάνος, για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο αντιπρόεδρος ΕΣ Νικόλαος Αγγελάρας και για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.

Παράλληλα προήχθησαν:

Στο βαθμό των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι αρεοπαγίτες Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής. Ακόμη, προήχθησαν στο βαθμό των αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι σύμβουλοι Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Αννα Λιγωμένου.

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».

Ο νέος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Αγγελάρας ανέφερε σε δήλωσή του: «Η επιλογή μου ως προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του αρχαιοτέρου Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, σημαίνει κορυφαία ευθύνη για την αποτελεσματική λειτουργία του. Ο βηματισμός του γίνεται από σήμερα ιδιαίτερα ταχύς, συγχρόνως όμως, και ιδιαίτερα προσεκτικός, ως προς την εφαρμογή από την πολιτεία, κατά την άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής, των αρχών της νομιμότητας και του κράτους Δικαίου. Γίνεται, τέλος, και ιδιαίτερα υπεύθυνος, προκειμένου το Δικαστήριο διατηρήσει το κύρος του στις συνειδήσεις των πολιτών και το πολίτευμα να μην υποστεί ανήκεστες βλάβες».

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ