Οι μάχες στη Μιζουράτα εκτιμάται ότι προκαλούν το θάνατο 12 ανθρώπων καθημερινά και τον τραυματισμό ακόμη 70, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών έχει μειωθεί σημαντικά την τελευταία εβδομάδα, καθώς έχει μειωθεί η ένταση των μαχών, πρόσθεσε ο ΠΟΥ, όμως επεσήμανε ότι η υγειονομική κατάσταση στην πόλη παραμένει κρίσιμη.

Έπειτα από μία αποστολή στη Μιζουράτα, στην οποία συμμετείχαν πολλές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ο αξιωματούχος του οργανισμούς Τάρικ Γιασάρεβιτς δήλωσε ότι τα ιατρικά αρχεία των νοσοκομείων έχουν χαθεί ή μετακινηθεί στη διάρκεια των μαχών, οπότε μπορεί να δώσει έναν κατά προσέγγιση απολογισμό.

\”Αυτό που βρήκε η ομάδα μας είναι ότι στα έξι νοσοκομεία που λειτουργούν (στη Μιζουράτα) καταγράφονταν κατά μέσο όρο 12 νεκροί και 70 τραυματίες καθημερινά\”, δήλωσε ο Γιασάρεβιτς. \”Οι αριθμοί αυτοί παρουσιάζουν μείωση την τελευταία εβδομάδα\”, πρόσθεσε.

Προειδοποίησε όμως ότι μπορεί να υπάρξουν περισσότεροι νεκροί εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και φαρμάκων, ακόμη και αντιβιοτικών, γεγονός που αυξάνει την απειλή των λοιμώξεων, κυρίως στις μονάδες εντατικής θεραπείας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook