Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει το ΘΕΑΤΡΟ των «VIVI» στην τραγωδία του ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΠΕΡΣΕΣ» σήμερα Παρασκευή 08 Αυγούστου 2014 στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» στις 21.30 με Είσοδο Ελεύθερη.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Οι Πέρσες, η μοναδική ιστορική σωζόμενη τραγωδία, δραματοποιεί τη ναυμαχία της Σαλαμίνας (480 π. Χ.) και τις ολέθριες συνέπειες για την Περσική Αυτοκρατορία αφού η ήττα του Ξέρξη ανέκοψε την πρόοδο του βαρβαρικού στοιχείου της Ανατολής στη Δύση. Ο Αισχύλος και συνακολούθως η παράσταση εστιάζεται στην κριτική της αλαζονείας και της επάρσεως, όπως την εκφράζει η επίθεση με πανστρατιά του Ξέρξη – της αλαζονείας της ύβρεως που οδηγεί στην καταστροφή.
Η παράσταση του Θεάτρου των Vivi διερωτάται για το ποιοι είναι σήμερα οι βάρβαροι. Είναι ή όχι εκείνοι που κατέχουν το χρήμα και τα όπλα;

Η μετάφραση, η σκηνοθεσία και τα κοστούμια είναι του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, τα σκηνικά του Κώστα Χρηστίδη, τα σκηνικά εξαρτήματα του Χάρη Σεπεντζή, η μουσική του Βασίλη Πανόπουλου, η μουσική διδασκαλία της Μαρίας Συμεών και οι φωτισμοί του Βαγγέλη Γεραρχάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άγης Αλεξίου, Γιάννης Ασκάρογλου, Αρτέμης Γαβριλούκ, Χρήστος Μπαλτάς και Ελένη Ορνεράκη.

Αντί εισιτηρίου δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν από το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου, σε άπορους συμπολίτες μας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook