Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα!

Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα είναι το πλέον θανατηφόρο από την εμφάνισή του αφού περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχουν χάσει τις τελευταίες εβδομάδες τη ζωή τους. 
Ο συναγερμός έχει σημάνει σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και πολλές μέρες αλλά η απόφαση του ΠΟΥ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης παγκοσμίως αποδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης. 
Ο \”κόκκινος\” συναγερμός του ΠΟΥ έρχεται καθώς η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τροποποίησε το νόμιμο στάδιο για την πειραματική θεραπεία του Έμπολα, ώστε να επιτραπεί στην εταιρεία να κάνει πιθανή χορήγηση του φαρμάκου σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Ο FDA ανακοίνωσε στην εταιρεία ότι έχει τροποποιήσει το νομικό στάδιο από πλήρη κλινική αναμονή σε μερική κλινική αναμονή, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της Tekmira.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook