Με 1.500 ίππους και περίπου 1.500 Nm ροπής, η νέα Bugatti Veyron βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο εξέλιξής της, σύμφωνα με έγκυρες βρετανικές δημοσιογραφικές πηγές.
Ο κύκλος ζωής του της θρυλικής πλέον Veyron πλησιάζει στο τέλος της, με τον αντικαταστάτη της να βρίσκεται πλέον κυριολεκτικά προ των πυλών. 
Επιβεβαιώνοντας όλες τις εν λόγω πληροφορίες, έγκυρα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ του νέου υπερ-αυτοκινήτου της Bugatti προσφέροντάς ακόμα περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες. 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό Autocar, η νέα Veyron αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2015 (το αργότερο μέσα στους πρώτους μήνες του 2016) διατηρώντας κάτω από τις επιθετικές μεταλλικές της επιφάνειες το γνωστό 8λιτρο W16 κινητήρα της, ο οποίος θα διαθέτει 4 turbo και θα «πλαισιώνεται» στη νεότερη εκδοχή του μοντέλου από έναν ηλεκτροκινητήρα. 
Η συνδυαστική ισχύς των μονάδων παραγωγής ενέργειας αναμένεται να αποφέρουν ούτε λίγο ούτε πολύ 1.500 ίππους σε συνδυασμό με θηριώδη ροπή, που θα αγγίζει τα 1.500 Nm. 
Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, η νέα Veyron θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ.ώρα σε μόλις 2,3 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα θα αγγίζει -εφόσον η τεχνολογία των ελαστικών της το επιτρέπει- 460 χλμ./ώρα.
Η κίνηση θα μεταδίδεται φυσικά σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη ικανού να αντέξει τη θηριώδη ροπή του W16 κινητήρα. 
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η νέα Veyron θα παραχθεί σε μόλις 450 αντίτυπα. Για όσους ενδιαφέρονται, από την υπάρχουσα γενιά του μοντέλου έχουν… περισσέψει μόλις 15 αντίτυπα.

4troxoi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook