Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου:

\”Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Η. που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία μας στην Λ. Δημοκρατίας 10, ομόφωνα όλα τα μέλη καταδίκασαν για άλλη μία φορά την Κυβέρνηση του Ισραήλ για την γενοκτονία που διαπράττει εις βάρος του ηρωικού Παλαιστινιακού Λαού.

Το Κράτος του Ισραήλ συνεχίζει ακατάπαυτα μέχρι και σήμερα τους ανελέητους βομβαρδισμούς και τι εγκληματικές στρατιωτικές επιθέσεις, στη Λωρίδα της Γάζας, δολοφονώντας καθημερινά αθώο, άμαχο πληθυσμό, ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά.

Το κράτος του Ισραήλ, ξεπερνώντας ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό σε αγριότητα, βομβαρδίζει ακόμα και τα καταφύγια/σχολεία των Ηνωμένων Εθνών που έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους -τη μοναδική δηλαδή ανάσα για τους ήδη καταδιωγμένους και εγκλωβισμένους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας- αλλά και νοσοκομεία, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό.

Η πλήρης στήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την «αυτοάμυνα» των σιωνιστών εναντίον «των τρομοκρατών της Χαμάς» ενθαρρύνει τους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ να συνεχίζουν τη σφαγή, όπως είχε συμβεί και στις δύο προηγούμενες επιθέσεις του 2008/2009 και του 2012.

Στο πλευρό τους τάσσονται καθεστώτα όπως αυτό της Αιγύπτου, που κρατάει το πέρασμα της Ράφα κλειστό συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Η Ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη έχοντας αναδείξει το κράτος τρομοκράτη σε «στρατηγικό εταίρο» διατηρώντας άριστη συνεργασία μαζί του σε όλα τα επίπεδα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πιλότοι και τα αεροσκάφη που αυτές τις μέρες βομβαρδίζουν τη Γάζα, έχουν έρθει στην Ελλάδα αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια συμμετέχοντας σε «κοινές στρατιωτικές ασκήσεις» με τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θεωρώντας ότι η μόνη πιθανότητα για εκεχειρία και ειρήνη στην περιοχή είναι η άρση του παράνομου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας που συντελείται τα τελευταία οκτώ χρόνια από το Ισραήλ έχοντας δημιουργήσει το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον κόσμο με 1.800.000 έγκλειστους ανθρώπους σε μια έκταση όσο το 1/4 του Νομού Ηρακλείου και υποστηρίζοντας τα δημοκρατικά δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, ειρήνη, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία- καλεί όλα τα μέλη του, αλληλέγγυους, συλλόγους, συνδικάτα, ομοσπονδίες κλπ να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, να απαιτήσουν την άμεση άρση του παράνομου αποκλεισμού της και να αξιώσουν από την Ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος δολοφόνο. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook