Γεννήθηκαν σε κλινική λίγο έξω από την Ρώμη στις 3 Αυγούστου τα «δίδυμα με τέσσερις γονείς», αναφέρει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα La Stampa.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε απασχολήσει έντονα την Ιταλία τους περασμένους μήνες: στο νοσοκομείο Σάντρο Περτίνι της Ρώμης, τον Δεκέμβριο του 2013 , κατά την διάρκεια διαδικασίας εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι γιατροί είχαν κάνει πρωτοφανές λάθος.

«Οι γιατροί του νοσοκομείου μπέρδεψαν τα έμβρυα. Στη μήτρα της γυναίκας Α, τοποθετήθηκε το έμβρυο που προοριζόταν για την γυναίκα Β, και το αντίστροφο» γράφει ο ιταλικός Τύπος.

Στην πρώτη γυναίκα, η εμφύτευση του «λάθος εμβρύου» δεν ήταν επιτυχής, ενώ η δεύτερη άρχισε να κυοφορεί και μαζί με τον σύζυγό της έκανε γνωστή την πρόθεσή της να κρατήσει τα δίδυμα και να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη.

Όπως αποκαλύπτεται την Παρασκευή από την Stampa, γέννησε πριν πέντε ημέρες.

«Τα παιδιά μας είναι καλά, είναι ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Γεννήθηκαν σε κλινική λίγο έξω από την Ρώμη και κανένας δεν θα μπορέσει να μας τα στερήσει» τονίζει το ζευγάρι σε δήλωση προς την εφημερίδα του Τορίνο.

Το έτερο ζευγάρι, «οι βιολογικοί γονείς», έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να παγώσει η όλη διαδικασία εγγραφής του νεογέννητου στο ληξιαρχείο της Ρώμης, η οποία, όμως, από ότι φαίνεται, ολοκληρώθηκε ήδη σε χρόνο ρεκόρ.

Και τα δυο ζευγάρια, πάντως, έχουν ζητήσει αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ από το νοσοκομείο Σάντρο Περτίνι, το οποίο, όπως προέκυψε από τις έως τώρα έρευνες ευθύνεται για το πρωτοφανές αυτό λάθος.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook