Μαχητικά αεροσκάφη του NATO πραγματοποίησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο νέες επιδρομές στον τομέα της Τρίπολης όπου βρίσκεται η κατοικία του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, που έχει γίνει στόχος εντατικών βομβαρδισμών τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου στην 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας) και την ακολούθησε μια ακόμα μερικά λεπτά αργότερα στην περιοχή Μπαμπ αλ Αζιζία, όπου ζει ο συνταγματάρχης Καντάφι, όχι μακριά από το κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας.

Το επίσημο λιβυκό ειδησεογραφικό πρακτορείο Jana μετέδωσε ότι «πολιτικές εγκαταστάσεις» στην περιοχή αλ Κάριετ, νότια της Τρίπολης, έγιναν επίσης στόχος επιδρομών από μαχητικά.

Νωρίτερα, το λιβυκό καθεστώς είχε ανακοινώσει ότι «δεν το απασχολούν» οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8).

«Η G8 είναι μια οικονομική σύνοδος. Δεν μας απασχολούν οι αποφάσεις της», δήλωσε ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Κάιμ αναφερόμενος στις δηλώσεις των ηγετών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας οι οποίες κάλεσαν τον Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία αλλά και στην καταδίκη των ενεργειών της Τρίπολης από τη Ρωσία, που εξήγγειλε ότι πρόκειται να στείλει απεσταλμένο στη Βεγγάζη και θα αποπειραθεί να διαμεσολαβήσει ώστε να υπάρξει επίλυση της κρίσης.

Ο Κάιμ είπε ότι η Τρίπολη αγνοεί εάν και κατά πόσον η Ρωσία άλλαξε στάση.

«Δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα. Βρισκόμαστε στην διαδικασία επαφής με τη ρωσική κυβέρνηση ώστε να επαληθεύσουμε τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Τύπος», δήλωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook