Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις ΚΡΗΤΗ-ΗΘΗ-ΕΘΙΜΑ-ΚΡΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2014 που διοργανώθηκαν απο τον ραδιοφωνικό σταθμό ΄΄ΡΑΔΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 89,3 FM΄΄.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν φέτος την Τρίτη 29 Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 31 Ιουλίου. Φέτος στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και εκτός Κρήτης ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΚΑΝΑΔΑ και ο ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ.

Η αρχή έγινε από την Κάντανο, όπου πλήθος κόσμου συμμετείχε στην αναβίωση του εθίμου της Κρητικής Καντάδας.  Κατά την διάρκεια της, ακουστήκαν μαντινάδες και τραγούδια, ενώ κάθε μερικά μέτρα στήνονταν ένας τεράστιος κύκλος όπου χόρευε πλήθος κόσμου. Εντύπωση έκανε στους φιλοξενούμενους η συμμετοχή και των καταστημάτων όπου πρόσφεραν κεράσματα στους παρευρισκόμενους.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Τέταρτη 30 Ιουλίου λίγο μετά τις 9 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στην Ανατολική Παραλία της Παλαιόχωρας. Από νωρίς ο κόσμος είχε κατακλύσει τον χώρο των εκδηλώσεων. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν ανταλλαγές δώρων ενώ δόθηκε και η υπόσχεση την επίσκεψης της Χορευτικής Ομάδας Σελίνου τον Μάιο του 2015 στην Ιστιαία. Την μουσική επιμέλεια την είχε το συγκρότημα του Γιάννη Μενεγάκη και Μιχάλη Μπαργοτάκη, ενώ στη λύρα ήταν ο Νικόλας Μανιουδής και λαούτα Νίκος Αρχοντάκης και Νίκος Λεμονάκης,  ενώ η  παρουσίαση έγινε από την ραδιοφωνική παραγωγό  Στέλλα Μανούσακα.

Το τέλος των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιουλίου  όπου πραγματοποιήθηκε η αναβίωση του εθίμου της Κρητικής Καντάδας στην Παλαιόχωρα.

Οι διοργανωτές αφού ευχαρίστησαν όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις ανανέωσαν το ραντεβού τους για το καλοκαίρι του 2015 και παρέθεσαν παραδοσιακό γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες.