Οι εξαιρέσεις ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο κρίνονται εξαιρετικά δύσκολες, σημειώνουν διπλωματικές πηγές και εκτιμούν πως σε διμερές επίπεδο είναι ελάχιστα αυτά που μπορούν να γίνουν, καθώς οι κινήσεις εντάσσονται σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις, ώστε να πληγούν το λιγότερο δυνατόν οι έλληνες παραγωγοί από το εμπάργκο που επέβαλε η Μόσχα στις εισαγωγές διατροφικών προϊόντων απαντώντας στις κυρώσεις για την ουκρανική κρίση.

Ωστόσο, διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι το να γίνουν εξαιρέσεις σε ελληνικά προϊόντα είναι εξαιρετικά δύσκολο, και νομικά και πολιτικά.

Μάλιστα, οι ιδιες πηγές παραδέχονται πως οι προσδοκίες είναι χαμηλές.

Η εξειδικευμένη λίστα ανά κράτος και ανά προϊόν ίσως δημοσιευθεί αύριο, ίσως όμως η δημοσίευσή της αναβληθεί επ\’ αόριστον και τελικά ισχύσει η πρώτη γενική λίστα που δημοσιοποιήθηκε χθες, Πέμπτη.

Σε διμερές επίπεδο, σημειώνουν από το υπουργείο Εξωτερικών, είναι ελάχιστα αυτά που μπορούν να γίνουν, καθώς οι κινήσεις εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook