Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας 43χρονου Αλβανού, καθώς και υπόθεση απόπειρας αρπαγής σε βάρος της συζύγου του στους Γεωργιανούς Ημαθίας.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν πέντε Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης του Αναπληρωτή Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βέροιας

Η δολοφονία του 43χρονου Αλβανού, καθώς και η απόπειρα αρπαγής, της συζύγου του, διεπράχθησαν αρχές Αυγούστου και αρχές Ιουλίου αντίστοιχα.

Πιο αναλυτικά, την 02.08.2014, δηλώθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας η εξαφάνιση του 43χρονου, από συγγενικό του πρόσωπο.

Ακολούθησαν μεθοδικές και συστηματικές αστυνομικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή – συμμετοχή τους στις παραπάνω υποθέσεις, πέντε Έλληνες ηλικίας 48, 36, 54, 48 και 53 ετών (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), οι οποίοι συνελήφθησαν χθες κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης του Αναπληρωτή Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Όπως προέκυψε, τον περασμένο Μάρτιο, δυο από τους εμπλεκομένους, που είναι ανδρόγυνο (54χρονος και 53χρονη), για προσωπικούς λόγους αποφάσισαν, από κοινού, να δολοφονήσουν τον 43χρονο γαμπρό τους.

Την τέλεση της εγκληματικής ενέργειας ανέθεσαν στον 48χρονο, έναντι χρηματικής αμοιβής 2.500 ευρώ, ύστερα από υπόδειξη – διαμεσολάβηση άλλου 48χρονου, φιλικού τους προσώπου.
Ο 48χρονος, που ανέλαβε την δολοφονία, πριν λίγες ημέρες (02.08.2014), μαζί με τον 36χρονο εντόπισαν τον 43χρονο Αλβανό και αφού ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, τον επιβίβασαν σε δικό τους όχημα και έκτοτε αγνοείται.

Τα δύο οχήματα εντοπίστηκαν και εξερευνήθηκαν. Τα πειστήρια που περισυλλέγησαν έχουν αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το όχημα των δύο συλληφθέντων κατασχέθηκε.

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος, τον Ιούλιο αποπειράθηκε να απαγάγει την 30χρονη σύζυγο του 43χρονου, Αλβανού, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο 48χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας, συνεληφθη προχθές μαζί με τον 36χρονο, για παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι σε έρευνες των σπιτιών τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, ξιφολόγχη με τη θήκη της και δύο φυσίγγια 7,62 mm.

Οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

thousandnews.gr