Νέα μείωση και σταθεροποίηση των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις στο επίπεδο του 1,5% περιμένουν πλέον τραπεζικά στελέχη.

Ήδη εντός του Αυγούστου τα επιτόκια καταγράφουν δραματική υποχώρηση εγκαταλείποντας οριστικά το ψυχολογικό όριο του 2%. Με εξαίρεση την Τράπεζα Αττικής, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες προχώρησαν ήδη από τις αρχές της εβδομάδας σε αλλαγές στα τιμολόγια των προθεσμιακών καταθέσεων, μειώνοντας τις αποδόσεις στο επίπεδο του 1,70% – 1,90% ανάλογα με τη διάρκεια και τα χαρακτηριστικά της κατάθεσης.

Προκειμένου να \”χρυσώσουν\” το χάπι πάντως στους πελάτες τους οι τράπεζες εμπλουτίζουν πλέον τα βασικά χαρακτηριστικά των προθεσμιακών καταθέσεων με επιμήκυνση της περιόδου παραμονής στο προϊόν, αυξανόμενη απόδοση ανά μήνα ή τρίμηνο, ευελιξία στην έξοδο από το προϊόν χωρίς πέναλτι σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και προκαταβολή των τόκων.

Σημειώνεται πάντως πως η αρνητική εξέλιξη του πληθωρισμού, που έκλεισε στο -0,7% τον Ιούλιο, αποκαθιστά το επίπεδο των πραγματικών αποδόσεων στις προθεσμιακές καταθέσεις στη χώρα μας σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, όπου μεσοσταθμικά τα επιτόκια κινούνται κάτω του 1%.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook