Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Γιάννη Ανδριανού, ξεκίνησαν χθες στο Ρέθυμνο, οι τριήμερες εκδηλώσεις στην μνήμη του Παύλου Ι.Βαρδινογιάννη, οι οποίες ολοκληρώνονται την Κυριακή στις 11 το πρωί, με το μνημόσυνο-συναπάντημα στον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων, στην Φορτέτζα του Ρεθύμνου.
Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ξεκίνησαν την Παρασκευή στο θέατρο «Ερωφίλη» της Φορτέτζας με την μεγάλη συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού υπό τη διεύθυνση του Πλωτάρχη (Ε) Γ. Τσιλιμπάρη Π.Ν. με σολίστ τον λυράρη Στέλιο Μπικάκη και 55 μουσικούς και τραγουδιστές. Λαϊκοί και κρητικοί χοροί παρουσιάστηκαν από τμήματα του Ομίλου Βρακοφόρων.
Το βράδυ του Σαββάτου, στις 9 μμ, το Λύκειο των Ελληνίδων της Καλαμάτας και ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης, παρουσιάζουν χορούς, ριζίτικα τραγούδια με θεατρικά δρώμενα, σε ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα γεμάτο Κρήτη, γεμάτο Ελλάδα.
Τέλος την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 11 το πρωί, θα τελεστεί μνημόσυνο – συναπάντημα στη μνήμη του Παύλου Ι. Βαρδινογιάννη, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται εντός της Φορτέτζας. Μετά το μνημόσυνο θα ακολουθήσει παραδοσιακό τελετουργικό στην αίθουσα του τρούλου του Φρουρίου.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στην είσοδο του θεάτρου βρίσκεται περίπτερο με ειδική ομάδα από το «Όραμα Ελπίδας» του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», που διανέμει φυλλάδια με σκοπό την ενημέρωση και τη λήψη δειγμάτων, για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμούνται ο σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και συγκεκριμένα το «Όραμα Ελπίδας» για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και η εφημερίδα «Κρητική Επιθεώρηση» για τα 100 χρόνια συνεχούς έκδοσής της.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων εις μνήμη του Παύλου Ι. Βαρδινογιάννη που ξεκίνησαν την Παρασκευή στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι για μένα μεγάλη τιμή και χαρά που εκπροσωπώ την Κυβέρνηση σ’ αυτές τις εκδηλώσεις που γίνονται εις μνήμη του Παύλου Βαρδινογιάννη, ενός μεγάλου Έλληνα, ενός μεγάλου Κρητικού, ενός σπουδαίου αγωνιστή της δημοκρατίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Ρέθυμνο και η Κρήτη θυμάται και τιμά την σημαντική πρόσφορά του Παύλου Βαρδινογιάννη στον τόπο, αλλά και συνεχίζει στο δρόμο που εκείνος χάραξε, αξιοποιώντας έτσι έμπρακτα την σπουδαία παρακαταθήκη του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συνέχειας είναι ο Όμιλος Βρακοφόρων τον οποίο ίδρυσε ο ίδιος ο Παύλος Βαρδινογιάννης και σταθερά αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς φορείς για την παράδοση και τον πολιτισμό της Κρήτης.
Και βεβαίως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι οι εκδηλώσεις αυτές συνδυάζονται με το σπουδαίο έργο που εδώ και χρόνια επιτελεί ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» υπό την καθοδήγηση της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη που έχει αναλάβει αυτή την προσπάθεια ως έργο ζωής.
Είναι μια πρωτοβουλία που οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε έμπρακτα, ιδιαίτερα μάλιστα σε ό,τι αφορά τον στόχο της δημιουργίας της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook