Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι Emirates ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις πτήσεις της προς το Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, εξαιτίας της αυξημένης ανησυχίας για την ασφάλεια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων WAM.
Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι ο αερομεταφορέας θα συνεχίσει να πραγματοποιεί καθημερινά πτήσεις χωρίς ενδιάμεσο σταθμό από το Ντουμπάι στη Βασόρα και τέσσερις φορές την εβδομάδα προς την πρωτεύουσα Βαγδάτη.
Η Etihad Airways που εδρεύει στο Αμπού Ντάμπι διέκοψε όλες τις πτήσεις προς το Αρμπίλ και άλλαξε το δρομολόγιο άλλων πτήσεων προς το Ιράκ.
Για λόγους ασφαλείας, στον ιρακινό εναέριο χώρο δεν πετούν ούτε οι Air France-KLM, η βρετανική Virgin Atlantic και οι γερμανικές Lufthansa και Air Berlin, ενώ η Turkish Airlines πραγματοποιεί μόνο μερικές πτήσεις προς το Αρμπίλ.
Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) απαγόρευσε χθες στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να πετούν στον ιρακινό εναέριο χώρο.
Επίσης, αμερικανικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των τζιχαντιστών ύστερα από την απόφαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν δράση για να αποφευχθεί \”γενοκτονία\”.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook