Ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς στο πανέμορφο νησί της Κρήτης, το Ρέθυμνο υποδέχεται κάθε χρόνο τους επισκέπτες του με κάτι νέο! 

Η πόλη μοιάζει να μην κοιμάται ποτέ, επιφυλάσσοντας καινούριες εκπλήξεις, που δένουν αρμονικά με την θρυλική κρητική παράδοση και φιλοξενία!


Η βόλτα μας στο Ρέθυμνο ξεκινά με την παλιά πόλη, με τα γραφικά σοκάκια της, που σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. 


Ανακαλύψτε τη Βενετσιάνικη Fortezza, το Ενετικό Φρούριο, πάρτε μια γεύση Βενετίας στο μικρό Ενετικό λιμάνι με τα ψαροκάικα, γνωρίστε την Ενετική Loggia (Περίστυλος Στοά) του 16ου αιώνα και την κρήνη Ριμόντι με τις τρεις λεοντοκεφαλές.

Αγοράστε ντόπιο παγωτό ή λιόσπορους από την παραλία και κάντε μια μεγάλη απογευματινή βόλτα μέχρι το φάρο. Πάρτε μαζί και τις πετονιές σας και καθίστε δίπλα στους ντόπιους ψαράδες – που πάντα έχουν μια ιστορία να σας πουν!


Τη δύση του ήλιου θα την απολαύσετε κάτω από το Φρούριο της Φορτέτζας, κάτω από το εκκλησάκι του Άι Σπυρίδωνα


Στα μεζεδοπωλεία της παλιάς πόλης γευτείτε κρητικούς μεζέδες και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε απάκι, (είδος καπνιστού χοιρινού), χοχλιούς (σαλιγκάρια), κόκορα με μακαρόνια, ντολμάδες, κ.α. πάντα με συνοδεία καλής ρακής. Τα καλύτερα παϊδάκια θα τα βρείτε στην κεντρική παραλία στην ταβέρνα Σαμαριά.

Το Ρέθυμνο διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατόδρομων μέσα στον αστικό ιστό. Νοικιάστε ένα ποδήλατο και εξερευνήστε την καινούρια αλλά και την παλιά πόλη και ξεναγηθείτε άνετα και χαλαρά σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης.


Επισκεφτείτε τα Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, έναν υπέροχο χώρο. Στεγάζεται σε ένα παλιό ενετικό κτίσμα που αποτέλεσε στις αρχές του 20ου αιώνα έναν από τους πρώτους βιομηχανικούς χώρους του νησιού, με το εργοστάσιο σαπουνιού που φιλοξενούσε μέχρι τη δεκαετία ΄70, σήμερα αποτελεί ένα σύγχρονο μουσειακό χώρο υψηλών προδιαγραφών.


Η πιο must εκδρομή που πρέπει να κάνετε είναι στην Ελεύθερνα, που έχει χαρακτηριστεί «τόπος φυσικού κάλλους», ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ελεύθερνας καλύπτει μια περιοχή γύρω από δύο λόφους, το Πυργί και το Νησί, που τους περιβάλλουν τρία ρεύματα που ενώνονται στα βόρεια. Στις μέρες μας οι ανασκαφές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην περιοχή των σύγχρονων χωριών Ελεύθερνα και Αρχαία Ελεύθερνα, έχουν φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα.


Θαυμάστε τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής με μια εκδρομή στο νέο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου, που απέχει μισή ώρα από την πόλη. Μία τεχνητή λίμνη, χωρητικότητας 22,5 εκατομμυρίων κυβικών νερού δημιουργήθηκε και γέμισε από τα νερά των γύρω βουνών. Μικρές ταβέρνες και καφέ βρίσκονται κατά μήκος της.


newsbeast.gr