Βρετανικά μεταγωγικά αεροσκάφη άρχισαν τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληθυσμούς που απειλούνται από την προέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Διεθνούς Ανάπτυξης.
Δύο αεροσκάφη της βρετανικής αεροπορίας, που απογειώθηκαν χθες από την κεντρική Αγγλία προχώρησαν τη νύχτα σε ρίψεις στο Ορος Σιντζάρ πακέτων τροφίμων και νερού, αλλά και σκηνών, φίλτρων νερού και λαμπτήρων που φορτίζονται μέσω της ηλιακής ενέργειας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων. Η βοήθεια προορίζεται πρωτίστως για τα μέλη της μειονότητας των Γεζίντι που έχουν καταφύγει στην ορεινή περιοχή και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της επιτροπής κρίσης της βρετανικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι οι αποστολές αυτές θα συνεχισθούν σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.
Αμερικανικά αεροσκάφη προχώρησαν επίσης σήμερα σε νέες ρίψεις προμηθειών στο Ορος Σιντζάρ, ενώ στις επόμενες ώρες στην εκστρατεία θα προστεθούν και γαλλικά αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook