Ένα δέμα ίσον δύο συλλήψεις και 17 κιλά λαθραίο καπνό.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς,  που οδήγησε στη σύλληψη ενός 64χρονου ημεδαπού και ενός 31χρονου αλλοδαπού υπήκοου Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για  Παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπόριο.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος, στον 64χρονο κατά το χρόνο που παραλάμβανε δέμα από ΚΤΕΛ σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Όπως προέκυψε το εν λόγω δέμα, είχε δεκαέξι αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες συνολική ποσότητα καπνού, των δεκαέξι κιλών και εκατό γραμμαρίων και δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 64χρονος, θα παρέδιδε τη συγκεκριμένη ποσότητα καπνού, στον 31χρονο, ο οποίος και συνελήφθη χθες το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 811,40 γραμμάρια καπνού.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook