«Ο Χίτλερ ήταν σπουδαίος ρήτορας, οι νέοι πρέπει να εμπνευστούν από εκείνον», με αυτές τις δηλώσεις το στέλεχος του ευρωφοβικού Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ, προκαλεί σοκ στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Μπιλ 'Εθεριτζ κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον νέων φιλόδοξων υποψηφίων με το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ, αναφέρθηκε στον Αδόλφο Χίτλερ και τον Μπενίτο Μουσολίνι σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τις πτυχές των πολιτικών αυτών ανδρών.

Για τον Χίτλερ, λοιπόν, δήλωσε πως υπήρξε ένας σπουδαίος ρήτορας που μαγνήτιζε το λαό και είχε καταφέρει πολλά.

Μάλιστα, κάλεσε τους νέους που τον άκουγαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να εμπνευστούν από το έργο του δικτάτορα, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Έθεριτζ αναφέρθηκε και στον Μουσολίνι, ωστόσο τόνισε πως ο Ιταλός δικτάτορας επηρέασε τον κόσμο πολύ αρνητικά.

Μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο της ομιλίας του προκλήθηκε σάλος, με αποτέλεσμα το στέλεχος του Ukip να απολογηθεί υποστηρίζοντας: «Μα, αναφέρθηκα και στον Τόνι Μπλερ».
Μάλιστα, το κόμμα του Φάρατζ υπερασπίστηκε τον Έθεριτζ λέγοντας πως σκοπός του ήταν «να αναδείξει τους σπουδαίους ρήτορες του παρελθόντος, εκ των οποίων τον Τσόρτσιλ, τον Μπλερ, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τον Χίτλερ».

protothema.gr