Ένα άκρως προκλητικό εξώφυλλο δημοσιεύει η ολλανδική εφημερίδα De Pers. Στην κορυφή τρούλου εκκλησίας, στη Σαντορίνη, με τη βοήθεια του Photoshop, αντί του σταυρού ύψωσαν τουρκική σημαία.

Μετά από ένα χρόνο, όπου το γερμανικό περιοδικού Focus είχε σαν εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία ή να εμφανίζεται ως ζητιάνα, εμφανίστηκε και η ολλανδική εφημερίδα, που «βάδισε» στα ίδια «μονοπάτια».

Το προκλητικό εξώφυλλο της free-press εφημερίδας έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
 
Το έντυπο βασίστηκε στην πτώχευση της Ελλάδας, όπου οι «γείτονες», Τούρκοι βρίσκουν πλέον ελκυστικές τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με τη δημοσιογράφο, της De Pers Eva Ludemann, να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πουλήσει κρατικές τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέρος του ΟΤΕ, τα λιμάνια του Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και ορισμένους αερολιμένες-Επιχειρηματίες.

Άμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου Θήρας, Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο, με επιστολή στην εφημερίδα. Ο δήμαρχος Θήρας επισήμανε ότι το υβριστικό δημοσίευμα της εφημερίδας προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του τόπου και προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Σαντορίνης.

«Με τα δημοσιεύματά σας προκαλείται το αίσθημα της περηφάνιας του λαού μας και αυτό δεν το ανεχόμαστε. Σας καλούμε άμεσα να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Επιφυλασσόμαστε δε παντός νομίμου δικαιώματός μας», επισήμανε ο Αναστάσιος Νικόλας Ζώρζος.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη φωτογραφία στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook