Ένα ανήμπορο μικρό σκυλάκι έβαλε στο \”στόχαστρο\” του αεροβόλου του, κάποιος ασυνείδητος, στο Καστέλλι Κισσάμου. 
Το σκυλάκι, παρελήφθη απο τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων \”Η Προστασία των Ζώων\” ο οποίος αφού περιέθαλψε τον \”Τοσοδούλη\”, όπως \”βαφτίστηκε\” το σκυλάκι, αναζητά Ανθρώπους για να τον φιλοξενήσουν.
Αναλυτικά σε χαρακτηριστική ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:
\”Την Τετάρτη μας ειδοποίησαν για (άλλο ένα) τραυματισμένο σκυλάκι στο Καστέλλι Kισσάμου, σε κακή κατάσταση, παράλυτο, αδύνατο, γεμάτο ψύλλους.. Την Πέμπτη εθελόντρια του συλλόγου το πήγε στο κτηνιατρείο της κ. Μαρουλάκη, όπου φιλοξενήθηκε για να γίνουν οι απαραίτητες ακτινογραφίες και εξετάσεις. Η ακτινογραφία έδειξε ότι ο Τοσοδούλης είχε χτυπηθεί από αεροβόλο και έχει πάθει νευρολογική βλάβη.
Τον κουρέψαμε και τον κάναμε μπάνιο, για να καθαρίσει το κορμάκι του από τους χιλιάδες ψύλλους.. Έχει αναιμία και είναι πολύ αδύνατος. Είναι μόλις 4 κιλά, ενός έτους περίπου.

Ο Τοσοδούλης χρειάζεται την αγάπη μας. Είναι καθαρός, προσπαθεί να κάνει την ανάγκη του στο χώμα, του αρέσει η ανθρώπινη παρέα, και προς το παρόν, έχει ανάγκη από φαγάκι και ύπνο, για να πάρει δυνάμεις!

\"\"
Δείτε την ακτινογραφία με φόντο την λεμονιά της γειτόνισσας … Βλέπετε το βλήμα από αεροβόλο στην σπονδυλική του στήλη; Προφανώς κάποιος το θεώρησε πολύ αστείο να σημαδέψει τον Τοσοδούλη με το αεροβόλο..
Αποτέλεσμα;
Νευρολογική βλάβη, σοβαρό πρόβλημα στα πίσω άκρα. Δεν είναι παράλυτος, στέκεται στα τέσσερα πόδια,έχει κάποια αισθαντικότητα. Κατά βάση όμως για να μετακινηθεί σέρνει τα πίσω ποδαράκια, γι\’ αυτό έχουν πληγωθεί..
Πόσο κακό μπορούσε να προκαλέσει ο Τοσοδούλης για να τιμωρηθεί με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο;;;;
Πριν λίγες μέρες βρήκαμε στην ίδια περιοχή τη Μπουκίτσα,που τόσο αγαπήσατε και αποδείχτηκε από τις κοινοποιήσεις και τα μηνύματά σας για να την υιοθετήσετε…Και τελικά υιοθετήθηκε από μια εξαιρετική οικογένεια…Ας δώσουμε μια ευκαιρία και σε αυτή την αρσενική μπουκίτσα να ζήσει μια φυσιολογική ζωή με αγάπη…
Επειδή φέτος αντιμετωπίσαμε τα περισσότερα περιστατικά τραυματισμών των τελευταίων χρόνων-γεγονός που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας,με αποτέλεσμα να έχουν ατονήσει οι υπόλοιπες δραστηριότητές μας-με δεδομένο ότι είμαστε ελάχιστοι-αλλά και να έχουν εξαντληθεί τα μέρη φιλοξενίας που διαθέτουμε,παρακαλούμε θερμά όταν καλείτε για τραυματισμένο ζώο,προσπαθήστε να το φιλοξενήσετε για κάποιο διάστημα ή ρωτήστε φίλους και γνωστούς αν μπορούν να το φιλοξενήσουν αυτοί.
Τα τραυματισμένα ζωάκια χρειάζονται χρόνο για την αποθεραπεία τους και μετά γίνεται προσπάθεια υιοθεσίας.Με τόσα περιστατικά,σε λίγο δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κανένα…Ας βοηθήσουμε όλοι…Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί:
\”Όλοι μαζί μπορούμε\”\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook