Συνέντευξη του Γ.Παπακωνσταντίνου

Απάντηση για τα σχόλια της Μαρίας Δαμανάκη, σχετικά με έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, έδωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι «κανένας δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Το θέμα είναι αν είναι διατεθειμένη να κάνει όσα πρέπει για να παραμείνει ισότιμο μέλος της Ένωσης». Ο υπουργός, σε εμφάνισή του στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», τόνισε ότι η Μ.Δαμανάκη «θέλησε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα».

«Το ευρώ είναι τεράστια κατάκτηση για την Ελλάδα. Τα όσα ειπώθηκαν για τη συνάντηση του Λουξεμβούργου ήταν αστεία πράγματα», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Όσοι μιλούν για επιστροφή στη δραχμή δεν αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «άδικο» το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη κατά της Ελλάδας. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ευρωπαίων υπουργών που δεν θέλουν να καταβάλουν χρήματα για την Ελλάδα, ο Γ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι «οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν σημασία, καθώς δεν υπάρχει τέτοια απόφαση».

Ο υπουργός είπε, σε έντονο ύφος ότι δεν δέχεται ότι η κυβέρνηση διαλύει τον κοινωνικό ιστό. «Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι σώζει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Αν στις εκλογές ο λαός διαλέξει κάποιον άλλο, ας διαλέξει κάποιον άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μελετήσει ορισμένα στοιχεία του «Ζαππείου 2», μαζί με την τρόικα.

Όσον αφορά το φλέγον θέμα της φοροδιαφυγής, ο υπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι οι Έλληνες να συνεργαστούν για την πάταξή της, καθώς το κράτος δεν διαθέτει τόσο προσωπικό ώστε να μπορεί να ελέγχει κάθε επιχείρηση, ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook