Tελευταία ενημέρωση: 18:15

Χωρίς ιδιαίτερες ειδήσεις και με μια επίσκεψη περισσότερο εθιμοτυπικού χαρακτήρα, ο Υπουργός προστασίας του πολίτη Βασίλης Κικίλιας άρχισε την περιοδεία του στην Κρήτη από τα Χανιά.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Υπουργός έφθασε στο Δημαρχείο Χανίων όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη συνοδευόμενος από τους βουλευτές Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Μανούσο Βολουδάκη και ανώτατα στελέχη της Ε.Λ.Α.Σ. 
\"\"

\"\"

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα ευρύτερου σχεδιασμού για την τήρηση της ευταξίας στον Δήμο και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη συνεργασία των υπηρεσιών τα τρία τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ένταξης ενός ποσοστού υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην δύναμη της Ε.Λ.Α.Σ. και τονίστηκε ότι η συνεργασία των δύο φορέων είναι απαραίτητη για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά.

\"\"

Ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Σκουλάκης μεταξύ άλλων εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την καθυστέρηση:α) της εξεύρεσης λύσης στο θέμα των λαθρομεταναστών που διαμένουν σε ξενοδοχείο της Νέας Χώρας και β) της διευθέτησης της πληρωμής των μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τον απεγκλωβισμό εργάτη από πηγάδι στις 08 Μαΐου 2014.

“Πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις” τόνισε ο Δήμαρχος στον Υπουργό και αυτός από την πλευρά του, απάντησε ότι θα ενημερωθεί για τα θέματα αναλυτικότερα και ότι γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει η Ε.Λ.Α.Σ. σε μία νέα βάση – δομή ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της «κρατικής μηχανής».

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης προσέφερε στον υπουργό εκδόσεις του Δήμου.

Στη συνέχεια ο κος Κικίλας μετέβη πεζός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων. εκεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αξιωματικούς αλλά και πυροσβέστες εξήρε την προσφορά, το υψηλό φρόνιμα και την αυταπάρνηση των ανθρώπων που όπως είπε θέτουν καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ο κος Κικίλας ενημέρωσε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής 2.600 ελαστικών για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Πανελλαδικά ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την προμήθεια 370 οχημάτων.

\"\"

\"\"

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Κικίλα στα Χανιά λίγο πριν αναχωρήσει για Ρέθυμνο το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Εκεί συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματικούς και στελέχη ενώ στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στάθηκε στο σημαντικό έργο που παράγουν παρά τα προβλήματα.

Ερωτώμενος για το θέμα των Σύρων μεταναστών είπε πως είναι ενήμερος και προτιμάει να μιλήσει όταν θα υπάρχει εξέλιξη και όχι τώρα απλά για επικοινωνιακούς λόγους. 

Για την αναδιάρθρωση είπε χαρακτηριστικά: \”Δεν θα μεμψιμοιρούμε και θα παλέψουμε με αυτά που έχουμε\”.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του Υπουργού σε ερώτημα δημοσιογράφων για το θέμα του ΒΟΑΚ… η απάντησή του προβλημάτισε: \”Αλήθεια όλα αυτά τα χρήματα και όλες αυτές οι επιδοτήσεις όλα αυτά τα χρόνια στο νησί που πήγαν;\”

\"\"

Η ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων νομού Χανίων δια χειρός του προέδρου της κου Ζερβού παρέδωσε υπόμνημα στον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί (δείτε εδώ).

Ακολούθως μετέβη στο Ρέθυμνο και αύριο Τρίτη θα επισκεφθεί τις υπηρεσίες σε Ηράκλειο και Λασίθι, όπου και εκεί θα έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων.

Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια στο Ρέθυμνο

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα (11/08/2014) το απόγευμα την Αστυνομική Διεύθυνση Τάξης, και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη Γιώργο, και στη συνέχεια δήλωσε:

«Προερχόμενος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχω γνώση και πάνω από όλα επίγνωση για τα ουσιαστικά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες στις τοπικές κοινωνίες. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι όλα τα προβλήματα έχουν την λύση τους. Με ουσιαστική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Τάξης Ρεθύμνου, όπου συναντήθηκε με Αξιωματικούς και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Ενημερώθηκα για τις υποδομές του Αστυνομικού Μεγάρου που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια. Η κατάλληλη στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών και οι προβλεπόμενες συνθήκες εργασίας αποτελούν βασική προϋπόθεση για την εκτέλεση του έργου τους.

Η αποτελεσματική λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας στηρίζεται πρωτίστως στο ανθρώπινο δυναμικό της. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τα εχέγγυα για μία Αστυνομία αποτελεσματική, με ουσιαστικό κοινωνικό ρόλο. Όλοι οι αστυνομικοί είναι σημαντικοί και αξιέπαινοι για το έργο που με αυταπάρνηση προσφέρουν.»

Στην συνέχεια, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή της, Πύραρχο Δημοσθένη Μπουντουράκη.

Ο κ. Κικίλιας μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου. Θέλω να τονίσω ότι υπάρχει διαρκής επαγρύπνηση με όλο το μηχανισμό, ώστε να προασπίσουμε το φυσικό πλούτο της χώρας μας, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, καθώς και τους 20 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένουμε να επισκεφθούν τη χώρα μας. Τα προβλήματα υπάρχουν με τα εναέρια και επίγεια μέσα και είναι γνωστά, ούτε θα τα υποβαθμίσουμε, ούτε θα αφήσουμε την επίλυσή τους στην τύχη τους».

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στις επισκέψεις σε Ηράκλειο και Λασίθι , την Τρίτη, το πρόγραμμα του κ.Κικίλια έχει ως εξής:

9:30 πμ επίσκεψη στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη
10:30 πμ επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ.Ειρηναίο
11:15 πμ επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη
12:00 μ επίσκεψη στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Γρηγόρη Ροκαδάκη
13:00 μμ επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου θα έχει συνάντηση και με τον νέο Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Β.Λαμπρινό.
14:00 μμ επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου
16:00 μμ επίσκεψη στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ.Δ. Κουνενάκη
16:30 μμ επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αγίου Νικολάου, όπου θα συναντηθεί και με τον νέο Δήμαρχο Αγ.Νικολάου κ.Ζερβό\’
18:00 μμ επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Στην συνέχεια θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook