Ο Ευρωβουλευτής των φιλελευθέρων της Γερμανίας και μέλος του ALDE Γιώργος Χατζημαρκάκης, παραβρέθηκε και μίλησε στην έναρξη του ιδρυτικού συνεδρίου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Επίκεντρο της Ομιλίας του ευρωβουλευτή που έχει κριτικές ρίζες, ήταν η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας και οι προοπτικές για την ανάκαμψη της.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο συνέδριο ο κ. Χατζημαρκάκης

Από το 2008 μέχρι σήμερα, βιώνουμε καθημερινά σε όλη την Ευρώπη, τις συνέπειες μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης. Ειδικά όμως στην Ελλάδα, οι αλλαγές που σημειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια είναι συνταρακτικές. Η χώρα βρίσκεται συνεχώς υπό την απειλή της χρεοκοπίας.

Η απόφαση και η πορεία της Ελλάδας, τούτες τις ώρες, είναι κρίσιμη. Όχι μόνο για τη χώρα, αλλά για την Ευρώπη συνολικά. Το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης, εξαρτάται από την Ελλάδα. Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, είναι απόλυτα αληθινό.

Δυστυχώς όμως, την ώρα αυτή, το πολιτικό σύστημα της χώρας παρακολουθεί σαστισμένο τις εξελίξεις. Δεν μπορεί να ξεφύγει από τα δεσμά του παρελθόντος. Δεν φαίνεται ικανό να κάνει μεγάλες ανατροπές.

Αλλά κυρίως, δεν μοιάζει ικανό να μπορεί να εμπνεύσει τους Έλληνες.

Σε αυτό το πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί, οι Έλληνες απαιτούν μια νέα προοπτική.
Αναζητούν μια νέα ελπίδα. Προσδοκούν μια αναγέννηση της χώρας. Ζητούν να ξεδιπλώσουν τις δυνάμεις τους. Ανυπομονούν να δείξουν σε όλη την Ευρώπη, ότι μπορούν, ότι αξίζουν,
ότι έχουν τη δύναμη να κάνουν ανατροπές.

Αυτή την ώρα, όλοι οι Έλληνες, ζητούν ένα κοινό στόχο κι ένα κοινό όραμα. Ζητούν μια εμπνευσμένη ηγεσία που θα τους οδηγήσει στο μέλλον.

Ως Έλληνας του εξωτερικού, αλλά κυρίως ως φιλελεύθερος ευρωπαίος πολιτικός, πιστεύω πως σήμερα γίνεται μια αρχή.

Βλέπω να γεννιέται μια νέα δύναμη ελπίδας. Βλέπω μια νέα πολιτική δύναμη που οφείλει να γίνει πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, Βλέπω μια νέα πολιτική δύναμη που αναλαμβάνει ιστορικό ρόλο
για τη μετάβαση της Ελλάδας στη νέα εποχή.

Ως Φιλελεύθερος Ευρωπαίος πολιτικός, βλέπω ότι η χώρα έχει ανάγκη, από μια «Δημοκρατική Συμμαχία» των πολιτών, Από μια «Δημοκρατική Συμμαχία»που θα την αγκαλιάσει η πλειονότητα των Ελλήνων, που θα την καταστήσει πολιτική δύναμη εξουσίας στη χώρα.
Βλέπω, μια «Δημοκρατική Συμμαχία» των Πολιτών έτοιμη για ρήξεις. Ρήξεις όπως εκείνες που έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, οδηγώντας την Κρήτη στην Ελλάδα και την Ελλάδα στην Κοινωνία των Εθνών.
Βλέπω μια «Δημοκρατική Συμμαχία» που θα έχει ως παρακαταθήκη το ευρωπαϊκό όραμα και την πολιτική πρακτική του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Φίλες και φίλοι,

Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι απλώς ένα νέο κόμμα. Είναι ένα πολιτικό κίνημα που
θέλει να δώσει έναν νέο προσανατολισμό στο σύστημα της ελληνικής πολιτείας.

Τέλος ο δικομματισμός. Τέλος οι κομματικές διαμάχες. Τέλος τα ομαδικά συμφέροντα και οι υπερβολές. Τέλος, η ανεύθυνη πολιτική και οι πολιτικοί ηγέτες που κοιτάζουν μόνο τον εαυτό τους και αφήνουν τον λαό να βιώνει την κρίση.

Ναι, σε μια νέα Ελλάδα της τεχνογνωσίας, της δημιουργικότητας, των αξιών.

Εμείς οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook