Για πρώτη φορά πληρώθηκαν πολιτικές θέσεις οργανισμών με ανοιχτή διαδικασία υπό τον ΑΣΕΠ και με αντικειμενικό τρόπο.

Ειδικότερα με το νέο σύστημα εξελέγησαν διοικητές σε δύο οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

Στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Ειδικότερα, για τη θέση του προέδρου του ΕΚΔΔΑ επελέγη ο ομότιμος καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΚτΠ επελέγη ο Γιώργος Τσακογιάννης.

Ο κ. Χρυσουλάκης είναι πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από τις ΗΠΑ και διδακτορικού από το ΑΠΘ. Έχει διοικήσει επί μακρόν δημόσιο και ιδιωτικό Τομέα και έχει σημαντικό επιστημονικό έργο. Διετέλεσε για δυο θητείες αντιπρόεδρος στον Παγκόσμιο Οργανισμό των Εθνικών Κέντρων Δημόσιας Διοίκησης, μέλος του οποίου είναι και το ΕΚΔΔΑ.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ Γιώργος Τσακογιάννης διαθέτει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και μεταπτυχιακά σε Computer Science και Business Administration από τα Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει θητεύσει στη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πληροφορικής του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ έχει εργαστεί επί σειρά ετών και στον ιδιωτικό τομέα.

Την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου του ΕΚΔΔΑ αποτελούσαν οι Καλλιόπη Σπανού (Συνήγορος του Πολίτη), Γιώργος Κοσμετάτος (ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, σύμβουλος του ΑΣΕΠ, ως πρόεδρος), Χαράλαμπος Χρυσανθάκης (καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ), Χαρίτων Κυριαζής (εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ), και Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος (προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κατάστασης Προσωπικού του ΥΔΜΗΔ).

Την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΚτΠ αποτελούσαν οι Ανδρέας Δρυμιώτης (σύμβουλος επιχειρήσεων), Βασίλης Τραπεζάνογλου (σύμβουλος ψηφιακής καινοτομίας) και Γιώργος Δουκίδης (καθηγητής Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Σε δηλώσεις του με αφορμή την εφαρμογή της διαδικασίας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως «περάσαμε πλέον από τη, συχνά, υποκειμενική και αυθαίρετη στην αντικειμενική και αξιοκρατική επιλογή πολιτικού προσωπικού σε καίριες, για τη δημόσια διοίκηση, θέσεις».

«Η ανοιχτή αυτή διαδικασία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για την επιλογή άλλων στελεχών που μέχρι σήμερα διορίζονταν με πολιτικές αποφάσεις» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook