​Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων» Δημοσθένης Βεργής το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή των Εξαρχείων, ο οποίος καταζητούνταν από το περασμένο Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βεργής συνελήφθη στην οδό Χαρ. Τρικούπη, στο ύψος των Εξαρχείων από άνδρες του τμήματος αναζητήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες μετά την καταδίκη του κρυβόταν σε ένα σπίτι στην περιοχή.

Όπως έγραψε και το star.gr, ο κ. Βεργής έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή κάθειρξης 37 ετών και έξι μηνών χωρίς αναστολή για την καταπάτηση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή του Μαραθώνα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρόεδρος των \”Ελλήνων Οικολόγων\” διεκδικούσε ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ. στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος. Όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές.

Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε – κατά το κατηγορητήριο- «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν πλαστογραφήσει έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές.

Ο πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων» οδηγήθηκε στη σήμανση για φωτογραφίες και δαχτυλικά αποτυπώματα.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook